Sigorta

Zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası birlikte yapılmalı! 

Artık herkes Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu biliyor. Son zamanlarda ülkede yaşanan depremler de akıllara şu soruyu getiriyor; "Yaşam alanımız depreme dayanıklı mı? Sigorta yaptırmalı mıyım?"...

MAPFRE Sigorta Konut Sigortaları Danışman Direktörü Müge Büyükkarakaş, depremden sonra üzücü bir olay yaşanmaması için konutlar için özel olarak geliştirdikleri Çağdaş Güvence Sigortası ile Zorunlu Deprem Sigortası’nın birlikte yaptırılması gerekli olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu bilincine ulaşılmasına rağmen, Türkiye’de Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğünün resmi verilerine göre, 16 milyon civarında konutun yaklaşık yüzde 52’lik kısmına ait zorunlu deprem sigortası (ZDS) bulunuyor. Zorunlu Deprem sigortası yaptırması gereken daha 7 milyon civarında konut var. Aslında depremler akıllara şu soruyu getiriyor. Yaşam alanımız depreme dayanıklı mı? Sigorta yaptırmalı mıyım? Bu sorunun cevabı ise MAPFRE Sigorta Konut Sigortaları Danışman Direktörü Müge Büyükkarakaş’a göre “Evet”. 

Günlük 1 TL’den başlayan fiyatlarla konut sigortası

MAPFRE Sigorta’nın konutlara özel tasarladığı Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası’nın hırsızlık, yangın ve daha pek çok olumsuz durumu teminat kapsamına aldığını vurgulayan Müge Büyükkarakaş, ZDS ile konut sigortasının birlikte yapılmasının konutları tam olarak güvence altına aldığını belirtti. Konut sigortası priminin; binanın yapı tarzı, brüt metrekaresi, kullanım şekli, yapının bulunduğu il, ilçe ve mahalleye bağlı olarak değiştiğinin altını çizen Büyükkarakaş, MAPFRE Sigorta olarak günlük 1 TL’den başlayan avantajlı fiyatlar ile konut sigortası yaptıkları belirtti. 

Farklar iyi bilinmeli…

Zorunlu Deprem Sigortası ile konut sigortası arasındaki farkın çok iyi bilinmediğini de belirten Büyükkarakaş, “Zorunlu Deprem Sigortası ile binanızda, depremin ve deprem sonucu meydana gelebilecek yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararlar, poliçenizde belirtilmiş limitler dâhilinde teminat altındadır. Bunların dışında kalan tüm teminatlarda oluşan riskleri minimuma indirmek için, deprem teminatı eklenmiş konut sigortalarının tercih edilmesi gerekir” diye konuştu. 

Konut sigortasına eklenen deprem teminatının, bina ve eşya olmak üzere iki gruba ayrıldığını ifade eden Müge Büyükkarakaş, “Bina Deprem teminatı, deprem kaynaklı olarak binada oluşan yıkılma ya da kısmi hasarın tazmini için kullanılır ve Zorunlu Deprem Sigortası ile bütünleşik çalışan bir teminattır. Hasar anında öncelikle ZDS’nin limitleri doğrultusunda hasar ödemesi gerçekleşir, kalan tutar konut poliçesinin Bina deprem teminat limitleri çerçevesinde karşılanır. ZDS poliçesi olmayan konutlarda Bina deprem teminatı verilemez. Eşya Deprem teminatı ise; herhangi başka bir poliçeye bağımlı değildir. Depremden kaynaklı evin içinde eşyalara gelen zarar poliçe limitleri çerçevesinde karşılanır” şeklinde konuştu.

6 soruda DASK 2020!

Türkiye'de konutların yüzde 55’i sigortalı!

Konut sigortası yaptırırken dikkat!