27 / 04 / 2024

Konut sigortası yaptırırken dikkat!

Konut sigortası yaptırırken dikkat!

Son dönemlerde konut sigortasına talep arttı. Konut sigortası yapacak vatandaşlar evinizde gerekli donanıma sahipseniz daha ucuz konut sigortası yaptırabilirsiniz...



Konut sigortası, evinizi ve ailenizi koruma altına alan bir sigortadır. Peki konut sigortası yaptırırken hangi durumlar avantajlıdır? İşte indirimli konut sigortası yaptırmanın ipuçları...

Hürriyet'te yer alan habere göre; uygun fiyatlı konut sigortası poliçesi seçeneklerini bilmek gerekiyor. Konut sigortası fiyatları her eve göre değişiyor. Poliçeler hazırlanırken eklenecek olan her teminat primlere yansıyor. Evleri güvenceye almak için ise uygun fiyatlara sigorta yaptırılabiliyor.

Sigorta yaptırırken bilinçli olunması halinde bazı indirimler sigorta şirketlerinden alınabiliyor.

ALARM İNDİRİMİ

Sigortalanacak olan konutta çalışır durumda olan alarm sisteminin olması durumunda sigorta şirketinden prim indirimi isteyebilirsiniz. Alarm ile hırsızlığa karşı koruma alınmasından ötürü sigorta şirketlerinden bazıları indirim yapmaya yönelecektir.

HASARSIZLIK İNDİRİMİ

Konut sigortasında hasarsızlık indirimide gerçerli nedenler arasında oluyor. Geçmiş yıllarda konuta ilişkin sigorta şirketine herhangi bir hasar belirtilmemiş ise yenilenen poliçelere hasarsızlık indirimi sağlanıyor. Sigorta şirketlerinin belirlediği hasarsızlık indirimi ile birlikte poliçenin primlerinde düşüş olabiliyor.

Konut sigortası neleri kapsar?


Geri Dön