29 / 04 / 2024

Konut siteleri için son dakika uyarısı: Geçici yönetim tamamen men edilmeli!

Konut siteleri için son dakika uyarısı: Geçici yönetim tamamen men edilmeli!

Kat Malikleri ve Konut Politikaları Uluslararası Derneği Başkanı Niyazkılıç Niyaz, konut siteleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı ve geçici yönetimin tamamen men edilmesi gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...



Kat Malikleri ve Konut Politikaları Uluslararası Derneği Başkanı Niyazkılıç Niyaz, konut siteleri yönetimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Niyazkılıç Niyaz, söz konusu açıklamasında sitelerdeki geçici yönetimlerin yerlerini, bir an önce kat maliklerinin seçmiş olduğu yöneticiye devretmelerinin gerektiğine dikkat çekti. 

Niyaz, konut sitesi aidatlarında fahiş yükselişler uygulayan geçici yönetimlerin önemli bir sorun olduğunu vurguladı. 

Konut siteleri için son dakika uyarısı: Geçici yönetim tamamen men edilmeli!

KAT MALİKLERİ ZOR DURUMDA KALIYOR

Kat Malikleri ve Konut Politikaları Uluslararası Derneği Başkanı Niyazkılıç Niyaz, söz konusu açıklamasında "Kat Malikleri ve Konut Politikaları Uluslararası Derneği, fahiş aidat yükselişleri yapan geçici yönetimlerin yerlerini, bir an önce kat maliklerinin seçmiş olduğu yöneticiye bırakması talebiyle kat maliklerinin çıkarlarını korumak ve konut politikalarına ilişkin araştırmalar gerçekleştirmek için kurulmuştur. Bu konuda aidat ücretlerine fahiş artışlara giden geçici yönetimler önemli bir sorundur" dedi. 

Niyaz, bu yönetimlerin, kat maliklerini maddi açıdan zor durumda bıraktığının altını çizdi. 

Konut siteleri için son dakika uyarısı: Geçici yönetim tamamen men edilmeli!

Niyazkılıç Niyaz, bu soruna dernek olarak sundukları çözüm önerisini de açıkladı ve "Geçici yönetimlerin yerlerini, bir an önce kat malikleri tarafından seçilen yöneticiye devretmeleridir. Bu tavsiyemizin uygulanması için, kat maliklerinin de seçim sürecini daha şeffaf ve demokratik hale getirmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Amaçlarının bu süreçte kat maliklerine yol gösterici olmak ve seçimlerin adil bir şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu aktaran Niyaz, konut sitelerinin ticari bir alan olmadığının altını çizdi ve "Bir yuvadır, kendi başına bir mahalledir" dedi. 

Niyazkılıç Niyaz, konuya ilişkin açıklamasını "Kat maliklerimize uygun olacak mevzuatları ve kanunları hazırlayıp meclise sunmak, kat mülkiyeti kanununun Anayasamız ile örtüşmeyen maddelerini men ettirmek, derneğin temel hedeflerinden olacak. Geçici yönetimlerin yerlerini, bir an önce kat maliklerinin seçmiş olduğu yöneticiye vermeleri, bu sorunun çözümü kapsamında atılacak olan önemli bir adımdır" ifadelerini kullanarak tamamladı.

Kaçak yapıların yıkılmasında flaş gelişme! AYM o hükmü iptal etti: Yıkım kararları 'mahkemelik' olabilecek!

Borsa İstanbul’da son 10 yılda Nisan ayında neler oldu? Nisan'da en çok kazandıran hisseler

 

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!

 


Geri Dön