20 / 10 / 2024

Konut sitesi yönetim şirketlerinin sorunları çalıştayda masaya yatırılacak!

Konut sitesi yönetim şirketlerinin sorunları çalıştayda masaya yatırılacak!

Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), konut sitelerine yönelik tesis yönetim sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini çalıştayda masaya yatıracak. Merakla beklenen çalıştay 23 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...




Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), konut sitelerine yönelik tesis yönetim sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini gerçekleştirilecek olan çalıştayda masaya yatıracak. Federasyon tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, tesis yönetim sektörüne yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde 23 Ekim tarihinde "Tesis Yönetim Hizmetleri Mevzuat Hazırlıkları" başlıklı bir çalıştay gerçekleştirecek.

Başkent Ankara'da gerçekleştirilecek olan çalıştaya, TEYFED Genel Başkanı Yahya Sağır,  Ankara  Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetim Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği Başkanı Ozan Özen ile İstanbul Ticaret Odası temsilcileri katılım sağlayacak.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre tesis yönetim sektörünün ihtiyaçlarına yönelik yeni çözüm ve düzenlemelerin geliştirilmesinin hedeflendiği söz konusu bu çalıştay kapsamında, bu konuda yasa ve yönetmeliklerin oluşturulması sürecine katkı sağlanması hedefleniyor.

Merakla beklenen çalıştayda elde edilecek olan sonuçların ülkemizdeki  site, apartman ve toplu yaşam alanlarındaki tesis yönetim hizmetlerine değer katması ve sektörün genel kalitesini yükseltmesi de bekleniyor.

Konut sitesi yönetim şirketlerinin sorunları çalıştayda masaya yatırılacak!


TESİS YÖNETİM ŞİRKETLERİNİN KRİTERLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), Genel Başkanı Sağır konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu toplantının sektörün uzun vadeli büyümesi ve profesyonelleşmesi adına dönüştürücü bir adım olacağına değindi.

Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), Genel Başkanı Sağır yaptığı açıklamada ayrıca çalıştayda tesis yönetim şirketlerinin yeterlilik, sınıflandırma ve denetim gibi kriterlerinin masaya yatırılacağını dile getirerek, “Yönetim şirketlerinin sahip olması gerekli olan yetkinlikler ve standartlar gözden geçirilecek, şirketlerin hangi kriterlere göre sınıflandırılacağı da belirlenecek. Ayrıca denetim mekanizmalarının nasıl işlemesi gerektiği üzerinde durulacak." dedi.

Açıklamasında sektörün mevcut durumu ve gelecekteki gelişim fırsatların da tartışılacağına değinen  Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), Genel Başkanı Sağır ayrıca çalışanların mesleki eğitim ve gelişim süreçlerinin değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

 

Benzin ve motorine indirim geliyor! 

Emekliye 2 maaş ve 2 tazminat! Dul ve yetim maaşı alanlar aman dikkat!

Milli Emlak’tan son dakika Kasım 2024 fırsatı! İki şehirde arazi satacak!


Geri Dön