28 / 04 / 2024

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.



GDO’lu tohumlara karşı yerli ata tohumları yetiştirerek takipçilerine dağıtan Fatih Çolak https://twitter.com/fatihcolak19831 X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sitelerdeki peyzaj alanlarına zeytin ağacı dikilmesini  tavsiye etti. Çolak bu sayede site sakinlerinin hem peyzaj masrafından kurtulacağını hem de elde edilen gelirden binlerce lira kazanılabileceğini ifade etti. Zeytin ağacının bakımı kolay ve verimli bir ağaç olduğunu belirten Çolak, bir de kabaca yaptığı hesabı paylaştı:

“Bir zeytin ağacı ortalama 50 kg zeytin verir, 100 ağaç dikseniz beş ton zeytin alırsınız. 5 ton zeytinden yaklaşık iki ton zeytinyağı alırsınız. İki ton zeytin yağının değeri 600.000 TL düşünsenize her yıl hem doğal üretim yapıyorsunuz hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz ve bunu diktiğiniz diğer saçma sapan ağaçların bakımından daha ucuza mal ediyorsunuz. Kıtlık toprakta değil insan beyninde.”

Fatih Çolak’ın paylaşımını mantıklı bulan takipçileri ancak zeytinyağı ile ilgili yaptığı hesaba katılmadı. Bazı takipçiler, sitelerinin bahçesinde bulunan 20 vişne ve 5 kayısı ağacından tüm sitenin ihtiyacını karşıladığını söylerken, bazıları da zeytinlerini evlerinin önüne ektikleri bir iki ağaçtan elde ettiğini belirtti.

İşte Fatih Çolak’ın yaptığı o paylaşım

Takipçileri Çolak'ın önerisini mantıklı buldu


Geri Dön