29 / 04 / 2024

Konut sorununun çözümü için uzun vadeli politika uygulanmalı!

Konut sorununun çözümü için uzun vadeli politika uygulanmalı!

Elbiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Yılmaz Türkoğlu, "Türkiye'de konut sorunun çözümü için kısa vadeli programlar yerine uzun vadeli politikaların uygulamaya geçilmesini düşünmekteyim" dedi.



MYT Grup bünyesinde bulunan Elbiz İnşaat,  Ankara  Beytepe'de yürüttüğü 167 rezidans ve bir bloktan oluşan Benevre Beytepe projesinde, konutları 2017 Ağustos ayında teslim etmeyi planladığını açıkladı. Hemen tapu teslimi ile projeyi yürüten şirketin Benevre Beytepe projesi 24 bin metrekare alanda yapılıyor. Elbiz İnşaat, 1994-2002 arasında sahil bölgelerinde 760 sosyal donatı dahil konut yapmıştı. Elbiz İnşaat'ın işyeri ve otellerle birlikte tamamladığı projelerin toplam tutarı 440 milyon TL'yi aştı. Turizm, ticari ve savunma sanayi alanında da inşaat projeleri yürüten Elbiz İnşaat'ın Ankara'daki önemli projesi Benevre Beytepe ilerliyor. Toplam 167 rezidans ve bir bloktan oluşan Benevre Beytepe'de hedef 2017 Eylül ayında konutların teslimi olarak konuldu. 


Fiyatlar 225 bin liradan başlıyor 

Benevre Beytepe hakkında bilgi veren Elbiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Yılmaz Türkoğlu, projeyle standartların ötesine geçmeyi amaçladıklarını belirterek, Ankara Ümitköy ile İncek Bulvarı arasındaki bölgede yapılan projenin konum olarak Ankara'nın önemli noktalarından biri olduğunun altını çizdi. Türkoğlu, 27 katlı yapıda, stüdyo, 1+1,2+1 ve loft daire seçeneklerinin de yer aldığını belirtrek, burada ayrıca kafe, kütüphane, toplantı salonu, müzik ve karaoke odası, cep sineması, yüzme havuzu, fıtness, sauna, misafirhane, çocuk bakım merkezi, oyun odası, evcil hayvan odası ve açık spor alanları gibi sosyal donatıların da yer alacağım anlattı. Projede, alışılmışın dışında her daireye özel tapulu depo ve kapalı otopark sağlandığını belirten Türkoğlu, tam beslemeli jeneratör, 7/24 resepsiyon, güvenlik ve teknik servis hizmetlerinin sunulacağının altını çizdi. Memduh Yılmaz Türkoğlu, 225 bin TL'den başlayan fiyatlarla hemen tapu teslimi ve kira garantisi sunduklarını söyledi. 


'Gayrimenkul işlerin iyi gittiğinin göstergesidir'

Gayrimenkul sektörünün, ülke ekonomisinde işlerin "iyi gittiğinin" göstergesi olduğunu anlatan Türkoğlu, sektörün daha da gelişmesi için kurumlar arası yetki karmaşasının önlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Sektörde görülen kayıt dışılık ile arsa spekülasyonlarından doğan maliyetlerin negatif etkisi olduğunu belirten Türkoğlu, "Türkiye'de alındığı düşünülen önlemlere rağmen, gayrimenkul konut konusunda belirgin bir politikanın olmayışı süreçleri zorlamakta. Alınan önlemler sorunun nedenlerinden çok sonuçları ortadan kaldırmak odaklı olmuştur. Konut sorunun çözümü için kısa vadeli programlar yerine uzun vadeli politikaların uygulamaya geçilmesini düşünmekteyim" dedi. 


Dünya


Geri Dön