Konut

Konut ve kira artışlarına karşı yeni reçete yazıldı! Ofisler eve dönüşüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini bildirdi. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi halinde, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut sunulabilecek. İşte konuya ilişkin detaylar...Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi halinde, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut sunulabilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini bildirdi. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi halinde, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut sunulabilecek.

Özellikle salgın, arz talep dengesindeki gerileme ve yabancı etkisi nedeniyle birçok ilde kira fiyatları keskin bir şekilde arttı.

İstanbul'un bazı ilçelerinde geçen yıl artış oranı yüzde 100 oranını geçti. Durum böyle olunca bakanlık da bu konuyla ilgili bir çalışmayı kamuoyuyla paylaştı. Ülke genelinde 50 bin konutun ofise dönüştürülebileceği açıklandı.

İşte konuya ilişkin detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, planlanan alanların imarına ilişkin yönetmeliğin revize edildiğini duyurdu. Buna göre;

BloombergHT'de yer alan habere göre; parseldeki toplam "konut kullanımı" yüzde 80'i geçmemek kaydıyla, ticari konut parsellerindeki ofis alanlarının veya bireysel yerleşim alanlarının 1 Temmuz 2023 tarihine kadar konutlara dönüştürülmesi sağlanacak.

Bu şekilde; yapılan araştırmalara göre sadece İstanbul’da konut ve ticaret alanlarında bulunup satılamayan ya da kiralanamayan yaklaşık 1.5 milyon metrekare ülke genelinde ise 4 milyon metrekare ofisin istenmesi durumunda konuta dönüşebilmesinin yolu açıldı.

İSTANBUL 10 BİN ÜLKE 40 BİN YENİ KONUT ARZI

Böylece; Konut dönüştürülebilen ofislerin dönüştürülmesi durumunda, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut arzı sağlanabilecek.

Yönetmeliğe eklenen bir diğer madde ile sağlıklı yaşam ve hareketliliği yükseltebilmek adına park alanları ile piknik ve rekreasyon alanlarında betonarme temel içermeyen spor aletleri ile koşu ve yürüyüş parkurları yapılabilmesine fırsat sağlandı.

Farklı bir yönetmelikle, doğalgaz boru hattı olan parsellere inşa edilen yeni binalarda her bağımsız alanın girişine doğalgaz döşenmesi zorunlu hale getirildi. 

Bu sayede özellikle kaloriferli ve sıcak su bulunan bazı yeni binalarda doğalgaz tesisatı bina girişinde bırakıldığı için mutfakta doğalgaz kullanılamama sorunu da çözülmüş olacak.

Yine mevcut binalarda katı veya akaryakıt sistemlerinde doğalgaza geçiş zorunluluğu olması durumunda

Yine mevcut binalarda katı veya akaryakıt sistemlerinde doğalgaza geçiş zorunluluğu olması durumunda revize ruhsat şartı kaldırılarak bu konuda karşılaşılan bir takım bürokrasi ve düzeltilemeyecek sorun ortadan kalkacak, tadilat ruhsatı alma zorunluluğu kaldırılarak bu konuda bazı yaşanan bürokratik süreç basitleştirilmekte. Bazı binalarda bulunan kusurlar nedeniyle tadilat alınamaması sorunu ortadan kaldırılacak.

Ne 3 bin ne de 5 bin! Kuveyt Türk emekli promosyonunu güncelledi çıtayı yükseltti, hızla bakın

Altın kahini İslam Memiş "Altın rekor kıracak" diyerek açıkladı: Son şans o tarihte, mutlaka alın

Taksitli satışlarda flaş düzenleme! Borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!