13 / 09 / 2024

'Konut yatırımı cazibesini kaybedecek' diyen Ekonomist Atilla Yeşilada piyasayı bekleyen tehlikeyi açıkladı!

'Konut yatırımı cazibesini kaybedecek' diyen Ekonomist Atilla Yeşilada piyasayı bekleyen tehlikeyi açıkladı!

Atilla Yeşilada, konut piyasasında yaşanan durgunluk ve potansiyel vergilendirme hakkında önemli değerlendirmelerde bulunarak, konut piyasasının cazibesini kaybedeceğini belirtti. 


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Atilla Yeşilada konut piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Yeşilada, konut piyasasında yaşanan durgunluğa dikkat çekerek, “Piyasada ciddi bir duraklama'' var dedi.

KONUT SATMAK İSTEYENLER ZORLANIYOR

Konut satmak isteyenlerin zorlandığına dikkat çeken Yeşilada ''Konutlara getirilecek sermaye kazancı vergisi, konutları yatırım aracı olarak cazip olmaktan çıkaracak” dedi.

KONUT YATIRIMI CAZİBESİNİ KAYBEDECEK 

Bu durumun, yatırımcılar üzerinde önemli bir etki yaratacağını ve konut satışlarının azalabileceğine vurgu yapan Yeşilada, konut yatırımının cazibesini yitirebileceğine işaret etti.

KİRALAR ARTACAK!

Yeşilada, kiracılar için de kötü haberi verdi. Yeşilada kiralık konut piyasasını değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: “Kira fiyatlarının artacağını tahmin ediyorum. Piyasada ya satanın ya da alanın pazarlık gücü var. Kiralık konut bulmak zor olduğu için, vergiler kiracılara yansıtılacak ve kira enflasyonu yaşanacak” dedi.

 Konut yatırımı cazibesini kaybedecek diyen Ekonomist Atilla Yeşilada piyasayı bekleyen tehlikeyi açıkladı!

KONUT YATIRIMCILARI ENDİŞELİ!

Gerçekfethiye.com'da yer alan habere göre; Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz artırımı ve uyguladığı sıkı para politikaları ile konut satışları olumsuz yönde etkilendi.

Ocak ayında konut ve arsa fiyatlarında yaşanan hareketlilik, Haziran ayında belirgin bir duraklama noktasına geldi. Bu gelişmelerle beraber, arsa ve konut yatırımcıları arasında endişelere neden oldu.

KONUT FİYATLARI DÜŞTÜ AMA SATIŞ YOK!

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev sahibi olamazken, barınma sorunu da büyüyor. Uzmanlar konut piyasasında Eylül ayı ile birlikte hareketliliğin artacağını belirtirken, İstanbul’da son bir yılda konut fiyatları reel bazda yüzde 25 düştü.

Rekor seviyeye ulaşan kredi faizleri, konut sektöründe talebi baskılayarak satışların düşmesine neden oldu. Türkiye genelinde konut fiyatlarında reel bazda  gerileme yüzde 14 dolaylarında görülürken, en sert düşüş İstanbul’da kaydedildi.

Ünlü ekonomist sordu: Metrekaresi 20 bin doları bulan lüks projelerdeki daireler nasıl satılıyor?

Kiralık konut piyasasında tehlike çanları! Kiralara yeni zam bekleniyor...

Konutta fiyatlar fırladı, çoklu ev sahipliği arttı!

Geri Dön