13 / 09 / 2024

Ünlü ekonomist sordu: Metrekaresi 20 bin doları bulan lüks projelerdeki daireler nasıl satılıyor?

Ünlü ekonomist sordu: Metrekaresi 20 bin doları bulan lüks projelerdeki daireler nasıl satılıyor?

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev almakta zorlanırken, İstanbul’daki lüks konut projelerinde dairelerin kapış kapış satıldığı belirtildi. Ekonomist Barış Soydan, metrekaresi 20 bin doları bulan evlerin böyle bir dönemde nasıl hızla satıldığını sordu. İşte gelen yorumlar...


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Son dönemde barınma konusu krize dönüşürken, yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev sahibi olamamaktan şikayet ediyor. Konut sorunu gündemdeki yerini korurken, lüks projelerdeki satışlarıyla ilgili gelen haber konunun farklı bir boyutunu gözler önüne serdi. Gazeteci Ruhi Sarıyer, İstanbul'da Balmumcu'dan Maslak'a kadar uzanan bölgede yapılan yeni beş büyük lüks projeyi gezdiğini ve metrekare fiyatlarının 20 bin dolara kadar yükseldiği bu projelerde daire kalmadığını belirtti. Sarıyer , “Alıcılar daha çok yerli zenginler, yabancılar değil” dedi.

Ekonomist Barış Soydan, Sarıyer’in haberinin üzerine  https://x.com/barissoydan X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, orta sınıfın konut alamadığı dönemde lüks konutlardaki satışa dikkat çekti.

Soydan paylaşımında, “Orta sınıfın artık konut alamadığını ama lüks projelerde satışların sürdüğünü biliyorduk. Ruhi Sanyer, Beşiktaş-Maslak'taki 5 yeni projeyi gezmiş, metrekaresi 20.000 dolara varan projelerin çoğu satılmış. Böyle bir dönemde nasıl olabiliyor?” diyerek takipçilerine yorunlarını sordu.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Pasaporttan araç muayenesine, harçtan trafik cezasına her şeye yüzde 44 zam kapıda!

Altın fiyatları atağa geçti! Son zamanların en yüksek seviyesinde! 13 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın alış satış fiyatı!

İstanbul ve Bursa'da tatbikat yapılmalı: Depremde köprüler, otoyollar hasar görürse tüm tahliye planları çöp olur! 

Akaryakıtta peş peşe indirim müjdesi! Üç büyükşehirde benzin, motorin, LPG bugün ne kadar? İşte 13 Eylül 2024 fiyatları.

Emekli maaşlarına Ocak'ta 3'lü artış müjdesi: En düşük emekli maaşı 14-15 bin TL olacak!


Geri Dön