13 / 09 / 2024

Pasaporttan araç muayenesine, harçtan trafik cezasına her şeye yüzde 44 zam kapıda!

Pasaporttan araç muayenesine, harçtan trafik cezasına her şeye yüzde 44 zam kapıda!

Yıl sonu yaklaşırken, 2025 yılında vergi, harç, trafik cezalarına yapılacak zam oranıyla ilgili rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, “Önümüzdeki yıl vergi, harç ve cezalardaki artış en iyimser tahmin ile yüzde 44 civarında olacaktır” diyerek yeni rakamları açıkladı.


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere yapılacak zam oranının belirlenmesinde etkili olan yeniden değerleme oranıyla ilgili rakamlar ortaya çıkmaya başladı.  Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) her yıl kasım ayının başında ekim ayına ait enflasyon verilerini açıklaması ile birlikte belirlenen yeniden değerleme oranı (YDO), Üretici Fiyatları Genel Endeksi'ndeki (ÜFE) ortalama fiyat artışını yansıtıyor. 

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl https://twitter.com/ozanbingoll  X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2025 yılında yıl vergi, harç ve cezalardaki artışın yüzde 44 civarında olacağını söyledi. Bingöl, yeni yılda zamlı yurt dışına çıkış harcı, İMEİ kayıt ücreti, araç muayenesi ve en düşük radar cezası rakamları açıklayarak, “Şimdiden hazırlıklı olun“ dedi. 

Ozan Bingöl paylaşımında şunları söyledi:
Önümüzdeki yıl vergi, harç ve cezalardaki artış en iyimser tahmin ile yüzde 44 civarında olacaktır. -Yurtdışına çıkış harcı 500₺’den 720₺’ye
-İMEİ kayıt ücreti 31.692₺’den 45.636₺’ye
 -Araç muayenesi 1.821₺’den 2.623₺’ye
 -En düşük radar cezası 1.506₺’den 2.168₺’ye yükselecektir.
Şimdiden hazırlıklı olun diyeceğim ama nasıl hazırlanılır onu ben de bilmiyorum.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Peki vatandaşlar zamlarla ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Altın fiyatları atağa geçti! Son zamanların en yüksek seviyesinde! 13 Eylül 2024 Kapalıçarşı altın alış satış fiyatı!

İstanbul ve Bursa'da tatbikat yapılmalı: Depremde köprüler, otoyollar hasar görürse tüm tahliye planları çöp olur! 

Bakanlıktan ev almak isteyenlere 500 bin TL geri ödemesiz destek! 

Akaryakıtta peş peşe indirim müjdesi! Üç büyükşehirde benzin, motorin, LPG bugün ne kadar? İşte 13 Eylül 2024 fiyatları.

Emekli maaşlarına Ocak'ta 3'lü artış müjdesi: En düşük emekli maaşı 14-15 bin TL olacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön