10 / 08 / 2024

Konuta erişmek hayal oldu! Maaşlar eriyor, memur ev sahibi olamıyor! 

Konuta erişmek hayal oldu! Maaşlar eriyor, memur ev sahibi olamıyor! 

Büro-İş Başkanı Alay Hamzaçebi, konut fiyatlarındaki fahiş artışlara değinerek memur kesimin ev sahibi olamadığını açıkladı. 



Büro-İş Sendikası'nın İzmir'de yaptığı eylemde açıklamalarda bulunan Büro-İş Başkanı Alay Hamzaçebi, memurun ev sahibi olmasının artık hayal olduğunu söyledi. 

MEMURA EV ALMAK HAYAL OLDU!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Büro-İş Başkanı Alay Hamzaçebi, "Artık memurun ev alması hayal oldu. Memurun maaşı TÜİK’in uydurma enflasyon oranları karşısında her geçen gün erimektedir. Yedi ayda kümülatif olarak yüzde 15 kaybımız var. Bu da en düşük memur maaşında aylık 6 bin liraya tekabül etmektedir" dedi.

Konuta erişmek hayal oldu! Maaşlar eriyor, memur ev sahibi olamıyor! 

MEMUR MAAŞLARI ERİYOR

Büro-İş Başkanı Alay Hamzaçebi yapılan eylemde basın açıklamasında bulunarak memur maaşlarının eridiğine ve ev sahibi olmakta zorluk çekildiğine dikkat çekti. 

Hamzaçebi, maaş zamlarına  değinerek SGK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 24,73, memur emeklisine yüzde 19,31 oranında zam verildiğini anımsattı. 

Bu kapsamda Hamzaçebi, “Bütün bu veriler ışığında, ENAG verilerini baz alarak hesapladığımızda geçmiş yıllar kayıplarımızı dikkate almadan sadece son yedi ayda kümülatif olarak yüzde 15 kaybımız var. Bu da en düşük memur maaşında aylık 6 bin liraya tekabül etmektedir.

Yandaş holdinglere, sermayeye teşvikler verilirken, vergi muafiyet ve istisnalar tanınırken, sermaye transferleri yapılırken, başarısız ekonomi politikalarının faturasının memura, emekliye kesilmesini kabul etmiyoruz. Kimler yedi içtiyse hesabı onlar ödesin” ifadelerini kullandı. 

MEMUR MAAŞLARI YOKSULLUK SINIRI ÜZERİNDE OLSUN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sosyal güvenlik ve emeklilik sistemi ile ilgili yeni düzenlemeler getirileceğine yönelik yaptığı açıklmalarla ilgili de konuşan Hamzaçebi sözlerine şunları söyledi:

“Yasal düzenlemeleri yaparken haklarımızın geri verilmesini ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Refah payı içerecek şekilde insan onuruna yaraşır, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde bir ücret istiyoruz”  

Hamzaçebi, doktor, diş hekimleri ve eczacıların sorunlarına da değindi. Ek ödemelerden yapılan kesintilerin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Deprem bölgesindeki 3 şehir için müjdeli haber! Baykar duyurdu! 1012 konut depremzedeye teslim edilmeye başladı!

Asgari ücret 3 bin 798 TL, memur emeklisi maaşı 482 TL, en düşük emekli maaşı 391 TL eridi! Maaşlarda büyük kayıp!

Başkentte konut almak isteyen iki kez düşünüyor! İkinci el konut fiyatları ne kadar oldu? İlçe ilçe açıklandı...

 


Geri Dön