Sektörel

Konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? 

Konut piyasasında satış rakamlarında yaşanan artış, konut yatırımını yeniden gündeme getirdi. Peki konuta yatırım için en doğru zaman faizlerin düşmeye yakın olduğu dönem mi? İşte o sorunun yanıtı...

Türkiye genelinde konut fiyatları son 5 senede resmen rekora koştu. Konut fiyatları 1 yıl kadar süredir enflasyonun altında artış göstermeye başladı. Ayrıca, TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışlarında da iki aydır artış kaydediliyor. 

Piyasada yaşanan hareketlilik konut yatırımını yeniden gündeme getirdi. Vatandaşlar, yeni ev alacaklar ve yatırım yapacaklar 'Konuta yatırım ne zaman yapılmalı?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. 

Finansal psikolog isimli kullanıcı, https://x.com/Atakan_Gorguluu resmi X sosyal medya hesabından konut yatırımının doğru zamanı ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Konut yatırımı için doğru zaman nedir?

Faiz indirimleriyle birlikte Konut, arsa, tarla, altın, borsa gibi pek çok mülkiyet ve finansal enstrüman yükselişe geçer. 

Yatırım için en doğru zaman faizlerin inmeye yakın olduğu dönemdir. Peki Konut alımı için bu böyle mi ?

Bu sorunun aslında iki cevabı var. Hem evet hem de hayır.

1-) Eğer elinizde yüklü miktarda nakit para bulunuyorsa ( konut alımına yetecek ya da minimum %80 ine yetecek kadar) faiz indirimi öncesinde almak mantıklıdır.

2-) Eğer elinizde daha az miktarda bir bakiye varsa henüz faizler inmeden yüksek borçlara girmek akıl kârı olmayacaktır. Bu yüzden daha ufak sermayesi olanlar bu süreçlerde hisse senedi gibi yatırımlara yönelerek bakiyelerini katlamaya çalışabilirler. 

2. Maddede yer alan kişiler konut alımını faizler dip seviyeye ulaştıktan ve artık piyasada belirli bir konut doygunluğundan kaynaklı durağanlık olduğu zaman gerçekleştirebilirler.

Sizin bu konu hakkındaki görüşünüz nedir? Yorumlara bekliyorum."

Peki yatırımcılar ve vatandaşlar konut yatırımı ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma yapılan yorumlar...

Dul ve yetim aylığı kaç TL? Ocak zammıyla yeni maaşlar ne kadar olacak? İşte son dakika dul ve yetim maaşları... 

Konut fiyatlarının en pahalı olduğu iller açıklandı!

Kira anlaşmazlığı ölümle bitti! 15 yıllık kiracı ev sahibi ilişkisinde kötü son!

İstanbul’u bırakanlar bu şehirden ev ve arazi alıyor!