04 / 05 / 2024

KONUTDER 800 depremzede aileyi 1 yıl ağırlayacak!

KONUTDER 800 depremzede aileyi 1 yıl ağırlayacak!

Van'daki depremde evsiz kalan ailelere KONUTDER üyesi 16 şirket barınacak ev sağlayacak. Her bir firma 50 aileyi 1 yıllığına ağırlayacak



Van'da meydana gelen deprem sonrasında Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardım seferberliğine inşaatçılar da katıldı. İnşaat şirketleri evsiz kalanlar için çalışma başladı.

EVSİZE MÜJDE

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, Van'da mağdur kalan insanlara yiyecek, içecek ve gıda yardımlarının yapıldığını, uzun vadeli barınma ihtiyaçlarının ise  TOKİ  tarafından karşılanacağının açıklandığını hatırlatarak, "Dernek üyeleriyle bugün İcra Kurulu, yarın ise Yönetim Kurulu toplantısında biraraya gelip konuyu konuşacağız. Hepsinin kişisel olarak görüşü olumlu. Depremzede vatandaşların kısa dönemli barınma ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma başlatacağız" dedi. Çelik, "TOKİ'nin 1 yıl içinde deprem konutlarını teslim edinceye kadar KONUTDER üyesi her şirketin 50 aileyi İstanbul,  İzmir  gibi büyükşehirlere getirerek, 1 yıllık sıcak bir yuva sağlasak diye düşünüyoruz. Bu İstanbul'da olabilir, başka büyük illerde de yapabiliriz" dedi. KONUTDER üyesi 16 şirket olduğunu söyleyen Çelik, bunun toplam 800 aile anlamına geleceğini belirtti.

İNŞAAT DEVLERİ YARDIM BAŞLATTI

Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik, deprem mağdurlarını kendi yaptıkları konutlarda misafir edip etmeyeceklerine yönelik olarak da şöyle dedi: "Birçok şirketimizin teslim aşamasında olan evleri zaten dolu. Devam eden projelerimiz ise inşaat halinde. Bu nedenle ya şirket ya da dernek olarak belli yerlerle anlaşıp barınma ihtiyaçlarını gidereceğiz."
Sabah/Dilek TAŞ


Geri Dön