16 / 05 / 2024

Konutlarda faiz oranları değil fiyatlar artış gösterecek!

Konutlarda faiz oranları değil fiyatlar artış gösterecek!

Son zamanlardaki konut kredilerindeki faiz oranlarının düşüş göstermesi hakkında konuşan Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç: "Aklını kullanan bu oranla ev alır, çünkü 2015-2016'da fiyatlar artar" dedi..



KONUT kredi faizlerindeki yükselme eğilimi psikolojik etkisini gösterdi ve insanlar kredi kullanımında frene bastı. Mayıs ayında yüzde 0.60 civarında olan konut kredisi faizleri önce 0.70'e ardından 0.85'e son olarak da yüzde 1 civarma çıktı. Bu artış son 3 ayda kredi talebini düzenli bir şekilde düşürdü. 


Ev alacaklar ya da yatırım yapacakların durumu iyi analiz etmesini öneren Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, "Artış miktarının fiyatlara etkisine bakarsak çok büyük oynamalar olmadığını görürüz. Konut kredi faizi artmayacak ama fiyatlar yükselecek. Bugün 100 bin TL için düşünenler 140 bin için evet demek zorunda kalacak" dedi. Aykaç, 2015-2016 yıllarında konut fiyatlarının bugünü özletecek seviyede olacağını dile geürdi. 


YÜZDE 100 PRİM 


Aykaç, Basın Ekspres'teki Nurol Park projelerinde yer alan 1150 konutun yüzde 60'ını yıl sonuna kadar satmayı hedeflediklerini söyledi. 3 bin TL ile satışa sunulan projede şuan ortalama metrekare fiyatının 4 bin TL olduğunu belirten Aykaç, projenin 2016'da teslim edilince en az yüzde 100 prim yapacağını ifade etti. Bölgenin gelişim sürecine dikkat çeken Aykaç, "Yapılmasının planlanan Kabataş Bağcılar metro istasyonu bölgeye değer katacak. 

Atatürk Havalimanı taşında buraya kongre ve fuar alanları yapılırsa seyreyleyin metrekare fiyatlarını" diye konuştu. 


DOLAR ARTTIKÇA SATIŞLAR ARTIYOR 


Aykaç, Mecidiyeköy'deki Nurol Tower projelerinde 20'inci kata geldiklerini ve kaba inşaatın 2.5 ay içinde tamamlanacağını söyledi. 2014'ün 3'üncü çeyrekte teslimlerin yapılacağım belirten Aykaç, "Dolarla satıyoruz ama dolar arttıkça satışlar artıyor. Çünkü bina yükseliyor ve kendi reklamını yapıyor" dedi 


SEYRANTEPE'YE 500 REZİDANS 


Nurol GYO, Türk Telekom Arena Stadı'nın yanındaki arazide geliştirdiği projede ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1'lerden oluşan 450-500 rezidans yapacak. Yeni projeleriyle rezidansta oturmak için çok para kazanmak gerek' anlayışını yıkacaklarını söyleyen Aykaç, yüzde 1 KDV'nin yarımda kolay ulaşılabilir fiyatlarla satışa çıkacaklarını dile getirdi. Aykaç, 108 milyon dolar yatırım değerine sahip projelerinde baza bölümünü satışa sunmayıp, kiralama ile portföylerinde tutacaklarını ifade etti. 



D0ĞRU alanda yapılan projelerin dolar artışından zarar görmeyeceğini belirten Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, "Sektörün tümü doğru alanda proje yapmıyor. Sat yap üzerine kurulu firmalar en ufak aksilikte gümlüyor" dedi. Hayata geçirdikleri projelerde kapsamlı pazar araştırması yaptıklarını söyleyen Aykaç, büyük yatırımların patron inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini belirtti. 


Gayrimenkul Şirketlerin proje şekillendirme aşamasında araştırma yapmamalarının pahalıya patladığını dile getiren Aykaç, "Türkiye'deki birçok proje yanlışlarla doğup büyüdü ve patladı" dedi.


Gülistan Alagöz / Hürriyet


Geri Dön