Kira

Konutlarda kira çarpanı 250'den 150'nin altına düştü! Bundan sonrasında ne olur?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci İstanbul ve Türkiye'de konutlarda 250 olan kira çarpanının 150'nin altına düştüğünü açıkladı. Peki bundan sonrasında ne olur? Kiralar mı düşer? Ev fiyatları mı yükselir?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ağustos ayına ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Verilerin hemen ardından konut ve iş yeri kira artış oranları da belli oldu. Eylül ayında kiralara uygulanacak tavan zam oranı da yüzde 64,91 şeklinde belirlendi.  Geçtiğimiz ay kiralık konut piyasasında İstanbul'da yüzde 19, Ankara'da yüzde 8 olacak şekilde yükselişler kaydedildi.

Kira artış oranının belli olmasının ardından Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, İstanbul ve Türkiye'deki kira çarpanlarına değindi. Ülke genelinde kira çarpanının 250'de 150'ye indiğini aktaran Kireçci sosyal medya hesabı X'ten takipçilerine sordu: Bundan sonrasında ne olur? Kiralar mı düşer? Ev fiyatları mı yükselir? İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve takipçilerden gelen cevaplar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
İstanbul ve Türkiye'de konutlarda 250 olan kira çarpanı 150'nin altına düştü.

Bundan sonrasında ne olur?

Kiralar mı düşer?

Ev fiyatları mı yükselir?

Hem kiralar hem ev fiyatları mı yükselir?

Yoksa hem kiralar hem ev fiyatları mı düşer?

Kira yenileme dönemi gelenler dikkat! Ev sahibi yüzde 64,91 zam yapmak zorunda mı? 

Eylül kira zam oranı açıklandı: Eylülde kiralara yüzde 64,91 zam yapılacak!