29 / 04 / 2024

Konutta balon söylentileri doğru projeyle çözülür!

Konutta balon söylentileri doğru projeyle çözülür!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan: “Sektörde ‘kriz’ değil, ‘sıkıntı’ yaşanabilir. Konutta balon söylentilerinin ortadan kalkması için tek formül, doğru projelerin doğru lokasyonlarda inşa edilmesi” dedi.



-Konut balonu iddialarının son dönemde yeniden gündeme gelmesi alıcının aklında soru işaretleri oluştururken, sektör temsilcileri alıcının içini “doğru proje, doğru lokasyon” söylemiyle rahatlattı.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard and Poors'un (S&P) yayımladığı "Gelişmekte Olan Ülkeler Konut Piyasaları Araştırması", Türk konut sektöründe yaşanan “balon” tartışmasını yeniden başlattı.


Araştırmada, Türkiye'deki konut piyasasının iç ve dış taleplerle desteklendiği yönündeki tespite katıldığını belirten Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, Türkiye’de artan genç nüfustan kaynaklı güçlü yapısal talebin, sektördeki ana itici güç olmayı sürdüreceğini söyledi.

Döviz, altın gibi araçlarda gözlenen dengesizliklerde en iyi yatırım aracı olarak konutun öne çıktığını kaydeden Yıldızhan, “Araştırmada da bahsettiği gibi, Türkiye'de geçen yıl konut fiyatları ortalama yüzde 16'nın üzerinde artış gösterirken, 1 milyon 165 bin 381 konut satıldı. Konut kredilerinin de oldukça makul seviyelerde olduğu bu dönemde, ev sahibi olmak isteyenler ve tasarruf sahiplerine rahatlıkla yatırımlarını konuttan yana kullanmaları tavsiyesinde bulunabiliriz” dedi.


-“Kriz” değil, “sıkıntı”

Yıldızhan, “konut balonu” ve “kriz” gibi iddiaların abartılı olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Ekonominin lokomotifi olduğu için inşaat sektörü tüm durumlardan etkilenir. Şu anda da önümüzde seçim olduğu için böyle bir dönem var. Ancak sektörde ‘kriz’ değil, ‘sıkıntı’ yaşanabilir. Konutta balon söylentilerinin ortadan kalkması için tek formül, doğru projelerin doğru lokasyonlarda inşa edilmesi. Gidip bin 500 dairelik bir projeyi, yolu olmayan bölgede yaparsanız elbette konutlar elinizde kalır, ‘balon’ var dersiniz. Burada anahtar sözcük ‘doğru yatırım’



Geri Dön