29 / 04 / 2024

Konutta Ramazan ayına özel fırsatlar!

Konutta Ramazan ayına özel fırsatlar!

Müteahhitler sıfır faiz ve taksit öteleme gibi farklı seçeneklerle konut sahibi olmak isteyenlere Ramazan ayında özel fırsatlar sunuyor...




Ramazan'da yaz tatilini evinde geçirmeyi tercih eden aileler inşaat firmalarının markajına girdi. Müteahhitler sıfır faiz ve taksit öteleme gibi farklı seçeneklerle alıcıya göz kırpıyor. Dışarıda FED içeride ise Gezi Parkı etkinlikleriyle durulan emlak piyasasına Ramazan ayı bereket getirecek. Durgunluğu birbiri ardına düzenlenen kampanyalarla aşmaya çalışan inşaat firmaları yaz ayma denk gelen ramazan ayını fırsata çevirmek için çalışmalara çoktan başladı. Firmalar yaptıkları projelerde kampanyaları daha da cazip hale getirmek için birbiriyle yarışa girdi. Her kampanya döneminde olduğu gibi bu kampanyada da en önemli silah uzun vade ve düşük faiz olarak görünüyor. 



Bitmiş evler öne çıkıyor Firmaların yarışı en çok konut ihtiyacı olan kişilere yarayacak. İnşaat firmalarının temsilcileri ramazan ayında düzenlenen kampanyalarda bitmiş ve hemen yerleşebilecek olan konutların öne çıkacağını dile getiriyor. Lansmanlar da hızlanacak Okulların tatil olması ve ailelerin taşınma işlemini rahat bir zamanda yapıp okulların ayarlanması için de bitmiş ev kampanyalarının daha çok talep görecek hesaplanıyor. 



Kampanyalı Kredide faiz pazarlığı Kimi konut üreticisi kendi finansman kaynaklarını devreye sokarak vade farklarını azaltarak vade sürelerini uzatırken, kimisi de yüzde 25 olan peşinat tutarlarını bölerek, avantajlı ödeme planları sunuyor. Bankalarla yapılan anlaşmalarda uzun vadeye düşük faiz de önemli bir silah olarak görünüyor. Satışlarda bitmiş evlerin yanı sıra, sıfır kilometre konutlarda da hareket öngörülüyor. Geçen hafta zaten 3 yeni konut projesi alıcıyla buluştu. Müteahhitler 1 ay boyunca en az 5 konut projesinin daha sadece İstanbul'da lansmana çıkacağını dile getiriyor. Bunu tüm Türkiye'ye genelledikleri zaman ise sayı nitelikli projelerde 20'yi buluyor. 




Emine Açar/Bugün Gazetesi


Geri Dön