29 / 04 / 2024

Konutta yeni yıl zammı yüzde 6-7 civarında olacak!

Konutta yeni yıl zammı yüzde 6-7 civarında olacak!

Soyak CEO' su Emre Çamlıbel, yeni yılda konuttaki zammın enflasyon oranında yüzde 6-7 civarında olacağını vurgularken, KDV oranlarının yüzde ı8'e çıkarılmasının fiyatları biraz artıracağını kaydetti...



Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, yeni yılda konuttaki zammın enflasyon oranında yüzde 6-7 civarında olacağını vurgularken, KDV oranlarının yüzde ı8'e çıkarılmasının fiyatları biraz artıracağını kaydetti. Çamlıbel, "2013'te gördüğümüz yüzde 7.5 büyümenin 2014'te de devam edeceğini ve ruhsatların da 1 milyon civarında kalacağını düşünüyorum. Ancak konutta KDV'nin yükselmesi olumsuz bir durum. Sonuçta bu alıcıya yansıyor ve konut alım gücü düşüyor. Bir de konut satışında dolayı harçlar ve vergiler var. Bu nedenle alt ve orta gelir grubu konutlarda yüzde 12 civarındaki dolaylı Emre Çamlıbel vergi ve haçlar azaltılmalı. İstanbul'da arsa maliyetleri çok yüksek, bu da fiyatları tırmandırıyor. Orta ve alt gelir gurup için yapılacak konutlardaki arsada da KDV'nin indirilmesi gerekir" açıklamalarında bulundu. 


İstanbul merkezli operasyonda gayrimenkul sektöründen bazı iş adamlarının adının geçmesinin sektöre yansımasını da değerlendiren Çamlıbel, "İtibar araştırmalarında genel olarak itibarı düşük ve sıkıntılı çıkan bir sektörüz. Henüz kesinleşmemiş bilgiler üzerinden sektörün itibar kaybetmesinden korkuyoruz" dedi. 


Taraf Gazetesi 


Geri Dön