30 / 06 / 2024

Konutta yükseliş için tarih verildi: Ev alacaklar dikkat! İbre tersine dönüyor!

Konutta yükseliş için tarih verildi: Ev alacaklar dikkat! İbre tersine dönüyor!

Yatırım Analisti ve Stratejist Tuna Kaya, YouTube kanalından konut piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yükseliş tarihini açıkladı. İşte o açıklama...



Enflasyonda yaşanan yükselişle beraber hayat pahalılığı da arttı. Vatandaşlar, hayat pahalılığından şikat ederken; konut piyasasında yaşanan artışlar da dikkatleri çekti. Fahiş rakamlara yükselen kiralık ve satılık konut fiyatları, hem ev sahibi olmayı hem de kiraya çıkmayı zorlaştırdı. 

Bu gelişmelerin ardından ve Merkez Bankası’nın faiz artırım kararıyla birlikte konut satışlarında gözle görülür bir düşüş de kaydedildi. 

Yatırım Analisti ve Stratejist Tuna Kaya, YouTube kanalından konut piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Konutta yükseliş için tarih verildi: Ev alacaklar dikkat! İbre tersine dönüyor!

KONUTTA YÜKSELİŞ BAŞLAYACAK

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yatırım Analisti ve Stratejist Tuna Kaya, konut piyasasında ibrenin tersine döneceğine dikkat çekti. Kaya, "Konut piyasası şu an itibarıyla gözden düşmüş durumda. Kimse konuta bakmıyor. Hatta çok sayıda konut sahibi veya birden fazla evi olanlar ellerindeki konutu çıkarıp faize koyuyor. Öncelikle konut piyasasında genel anlamda 3 senelik bir yükseliş trendi sonrasında 2 yıllık bir durağanlık sürecine girdi" bilgilerini verdi. 

Tuna Kaya, konut piyasasında bir miktar düşüşün devam edeceğine, ardından ise yeniden yükseliş trendinin başlayacağına vurgu yaptı. 

"Konut piyasasında 2020, 2021 ve 2022 yıllarında ciddi bir artış oldu ve 2023, 2024 senelerinde ise şu anki süreçte bir durağanlık var. Ancak 2025 yılı ilk çeyreği itibariyle konut piyasasında küçük de olsa canlanmanın olmasını bekliyorum" diye konuşan Kaya, 2025 yılının ortaları veya 2026 hatta 2027 yılında konutta büyük bir canlanma yaşanacağının altını çizdi. 

Konutta yükseliş için tarih verildi: Ev alacaklar dikkat! İbre tersine dönüyor!

MAYIS 2024'TE TÜRKİYE'DE KONUT SATIŞLARI NE OLDU? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geçtiğimiz günlerde Mayıs 2024'e ilişkin konnut satış rakamları açıklandı. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Mayıs'ta bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 2,4 düşüş gösterdi ve  110 bin 588 olarak kaydedildi. 

Konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler de sırasıyla 18 bin 814 ile İstanbul, 9 bin 861 ile  Ankara  ve 6 bin 306 ile Antalya olarak açıklandı. 

Mayıs ayında en az konut satışı yapılan iller ise sırasıyla 37 ile Bayburt, 46 ile Ardahan ve 60 ile Hakkari şeklinde olarak açıklandı. 

11 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Nissan Qashqai’nin yenisi eskisinden daha ucuz fiyata geldi

BİM'de bu hafta neler var? BİM 5 Temmuz aktüel ürünler kataloğu belli oldu! Bu fırsatlar kaçırmayın!


 


Geri Dön