Kent Haberleri

'Konuttan, borsaya tüm yatırımcılar zararda' diyen uzman isimden çarpıcı açıklama! İnanılmaz bir dönemden geçiyoruz...

Analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman 'inanılmaz bir dönemden geçiyoruz' diyerek konuttan borsaya kadar tüm yatırımcıların zararda olduğunu açıkladı. 

Elinde birikmişi olan yatırımcılar paralarını değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarını tercih ediyor. Kimileri altın, dolar, borsa, otomobil gibi yatırım araçların tercih ederken kimileri, konut ve faizi tercih ediyor. 

Ülke genelinde konut fiyatları faahiş rakamlara yükseldi. Kontu kredisi faizlerinin tavan yapması ile vatandaşlar konut sahibi olamıyor. Elinde konutu olan vatandaşlar ise istediği fiyattan satasmıyor. Öte yandan borsada düşüşler devam ediyor. Dün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,15 düşüşle 9.610,01 puandan başladı.

Aynı şekilde dolar kuru ise baskı altında aşağı yönlü hareket ediyor.  Altın fiyatları ise Fed faiz kararını bekliyor ve son günlerde değer kaybetmeye başladı.

Analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman, yatırımcıların hepsinin zarar ettiğini açıklayarak 'inanılmaz bir dönemden geöçiyoruz' yorumu yaptı. Calman'ın paylaşımı sosyal medyadan büyük ilgi gördü. Paylaşımı gçren takipçiler ise 'kim kazandı?' diye sordu. İşte Calman'ın sosyal meyda hesbı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Murat Ali Calman @calmanmuratali
Borsacılar zararda
Konut yatırımcısı zararda 
Otomobil yatırımcısı zararda 
Faiz enflasyon karşısında zararda
Ticaret yapanlar zararda 
Döviz yatırımcısı zaten perişan 

İnanılmaz bir dönemden geçiyoruz..
** 
#xu100 #bist100

Konut yatırımında rota değişti! Yatırımcılar artık yurt dışına yöneliyor

1 milyon TL son 3 ayda mevduata yatırılsaydı 1 milyon 120 bin TL, borsaya yatırılsaydı 700 bin TL olacaktı!

Arsa mı, Altın mı?