21 / 12 / 2024

Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu 28 Şubat’ta açıklanacak!

Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu 28 Şubat’ta açıklanacak!

GYODER, Akademetre araştırma ve stratejik planlama şirketi iş birliği ile sektöre kapsamlı bir rapor kazandırıyor.



GYODER–Akademetre iş birliği ile hazırlanan ‘Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu-İstanbul Raporu’nun lansmanı, 28 Şubat 2018 tarihinde Grand Pera Emek Salonu’nda yapılacak. Gayrimenkul alanında öne çıkan detayların ilk kez çok kapsamlı bir şekilde ele alındığı ‘Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu-İstanbul Raporu’, konut yatırımcılarının değişen algısı, evrilen tutumu, tercihlerde ve kullanımda değişenler anlatılacak.

Açılış konuşmalarını GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ve Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici’nin yapacağı lansmanda, Akademetre Kurucusu Dr. Halil İbrahim Zeytin, ‘Potansiyel Konut Alıcısı Büyüteç Altında’ İstanbul Raporu’nu sunacak. Konuk konuşmacı olarak sunuma katılan 21 Gram’ın CEO’su Onur Yanık ise ‘Konut Reklamları Gerçekleri, Gerçek Konut Reklamları’ konusunda, reklamcı gözüyle değerlendirmelerini paylaşacak. ‘Genç Nesil Kendi Konut Tercihlerini Anlatıyor’ başlıklı bölümde ise gençlerin tercihlerini, GYODER Genç Platfor temsilcileri kendi değerlendirmeleri ile aktaracak.

Sektör temsilcilerinin raporla ilgili görüşleri:

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin

“Günümüzde gayrimenkul, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü. Hem ekonomik yönden hem de gelişen ülkemizin ihtiyaçları açısından çok önemli bir rol üstlenen gayrimenkul sektörünün birçok sorunu var ve bu sorunlar her geçen gün farklılaşarak evriliyor. Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER olarak, ülkemize ve sektörümüze katkı sağlamak üzere birçok alanda sürdürdüğümüz çalışmalara bir yenisini daha eklemekten gururluyuz. Konutta çözüm bekleyen en önemli konulardan bir tanesi arz ve talebin yeterli verimlilikte eşleşememesi. Bunun için önce ihtiyaçları doğru anlamak, istekleri dinlemek, isteklerle olanakları verimli eşleştirmek bunu yaparken de yeni trendleri algılamak gerekli. Daha sonra da üretim aşamasından arsa seçimine; mimari, estetik ve yerleşim gibi tüm fonksiyonların entegre bir şekilde planlanarak satışa dönüştürülmesi ihtiyacı hasıl. Biz yaptığımız çalışmalarla, raporlarla, zirvelerle sektörün gelişmesi için uğraşıyoruz. Her geçen gün değişen trendleri hızlıca anlamak ve projeler aktarmak çok zor ama imkansız değil. Sektörde sınırlı tüm kaynakların doğru kullanılmasını sağlayacağını düşündüğümüz bu raporumuzun konut sektörünün önünü açmasını ve nice başarılara destek olmasını dileriz.”

GYODER Başkan Yardımcısı ve Eğitim, Yayınlar ve Bilgi Üretimi Komitesi Başkanı Neşecan Çekici

“GYODER olarak; gayrimenkul sektörünün gelişen ve değişen ihtiyaçlarını ortaya koymak, ezber bozan yaklaşımları ortaya çıkarmak için bu raporu hazırladık. Ülkemizin gelişen dinamiklerini özellikle konut sektörü özelinde irdelediğimiz bu çalışma, aslında bir çalışma ve rapor dizisinin ilk parçası. İstanbul özelinde konut satın alma tercihlerine odaklanan çalışmanın önümüzdeki dönemde diğer şehirlerde de yapılarak yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.“

GYODER İcra Kurulu Üyesi ve Eğitim, Yayınlar ve Bilgi Üretimi Komitesi Üyesi Cansel Turgut Yazıcı 

“Araştırma ve doğru bilginin çok kıymetli ve o kadar da kıt olduğu sektörümüzde, GYODER olarak bir rapor dizisine daha, konusunda önemli bir isme ve güvene sahip Akademetre Araştırma firması ile başladık. “Konutun Geleceği-Geleceğin Konutu” rapor teması, potansiyel konut alıcısını büyüteç altına yerleştirip; konsept geliştirme aşamasından, satış, hatta satış sorasına kadar giden yolda hatasız hareket etme fikrine hizmet ediyor. Bu raporun ilki İstanbul için yapıldı. Başından sonuna bir ekip çalışması olan bu raporla işin özünde “İnsan için Konutun Geleceğini İncelemek, Geleceğin Konutunu Tanımak” amacındayız. Bilgi Güçtür’e inanıyoruz, paylaştıkça artan bilgi ile önce sektörümüze ve sonra da ülkemize fayda yaratmaya çalışıyoruz.”

Akademetre Araştırma firmasının Kurucusu Dr. Halil İbrahim Zeytin

“Bilgi çağında artık insanı anlamadan insan için bir şey üretmek çok yanlış, ayrıca tüketici tercihleri kullanımla birlikte değişebilir, zaman ve alışkanlıklar farklılaşabilir. Bu değişiklikleri zamanında fark etmek, bunlara göre önlem almak zaten zor olan gayrimenkul geliştirme sürecinin daha verimli çalışmasını sağlıyor. Biz araştırma firması olarak uzun yıllardır konut sektörüne yönelik çalışmalar yapıyoruz. Veri dünyanın en çabuk bayatlayan unsuru, dünün doğrusu bugünün yanlışı olabiliyor. Sektör olmanın gereği hesap verebilmekten geçiyor. Bu kadar önemli bir sektörün; sürekli kendini yenilemesi, verilerini güncellemesi ve geleceği öyle şekillendirmesi gerekli.”


Geri Dön