03 / 05 / 2024

Konya Bilim Merkezi Türkiye'ye model olacak!

Konya Bilim Merkezi Türkiye'ye model olacak!

Tahir Akyürek, Konya Bilim Merkezi'nin, planetaryumu, gözlemevi, laboratuvarları ve diğer imkanlarıyla Türkiye'ye model olacağını söyledi. Akyürek, Türkiye'de bilim merkezleriyle ilgili yeni bir sürecin başladığını ifade etti...



Akyürek, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bilim Merkezi'nde yapılan "Türkiye Bilim Merkezleri Platformu 2. Toplantısı"nda, Türkiye'de bilim merkezleriyle ilgili yeni bir sürecin başladığını ifade etti. TÜBİTAK desteğiyle yapılan Konya Bilim Merkezi'nin, bilim merkezlerine eleman yetiştirmede önemli bir fonksiyonu olacağını belirten Akyürek, Merkez'e 85 milyon lira harcadıklarını dile getirdi.


Bilim Merkezi şirketini kurduklarını da aktaran Akyürek, "Konya Bilim Merkezi, planetaryumu, gözlemevi, laboratuvarları ve diğer imkanlarıyla Türkiye'ye model olacak. Bahçesine Özbekistan'daki Uluğbey Rasathanesi'nin bir modelini yapacağız. Aynı zamanda Selçuklu eserlerinin minyatürlerinden oluşan bir alan da var. 100 bin metrekarelik alana 406 bin metrekarelik bir arsa daha ilave ediliyor. Bahçeyi büyük bir bilim parkı haline getireceğiz" diye konuştu.


Yeni süreçte Türkiye'de bilim merkezleri arasında bir yarış başlayacağını ve bu yarıştan Türkiye'nin kazançlı çıkacağını vurgulayan Akyürek, Konya olarak bu yarışta en önde olmak istediklerini aktardı.


Türkiye Bilim Merkezleri Platformu 2. Toplantısı'na çeşitli şehirlerden kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.


AA


Geri Dön