29 / 04 / 2024

Nilüfer Türkiye'ye model olacak!

Nilüfer Türkiye'ye model olacak!

Katılımcılık ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye'de örnek olacak yönetim sistemini oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçedeki mahalle muhtarları ile bir araya geldi.



Her 4 ayda bir gerçekleştirilen mahalle muhtarları buluşmasına Bozbey'in yanı sıra, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, başkan danışmanları, müdürler ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda katılımcı demokrasinin Türkiye'deki en iyi örneklerinden biri olan mahalle komitelerine değinen Başkan Bozbey, Nilüfer'in yerel yönetimler için model olacağını söyledi. Bozbey "Mahallelerimizden tüm Türkiye'ye yayacağımız "Nilüfer Modeli"nin en önemli unsuru sizlersiniz, seçimle belirlenen Mahalle Komiteleridir" diye konuştu. 

Bozbey şöyle konuştu: "Demokrasi olmayınca barış ihtimali zayıflar. 


Nilüfer Belediyesi olarak mahalle komitelerini bu anlayışla oluşturmaya başladık. Bizler bu işe sahip çıktığımız ölçüde demokrasi kültürü Nilüfer'de tam anlamıyla oluşacak ve sonuçta Türkiye'ye örnek bir model olacak. 2019'dan itibaren göreceksiniz yerel yönetimlerde "Nilüfer modeli" adı altında tüm yerel yönetimlerde bir uygulama başlatılacak. 


Zaten İçişleri Bakanlığı da bu projeyi kapsama alanına aldı ve şu anda takip ediyor, diğer belediyelere de örnek bir çalışma olarak gösterecektir." Bozbey, "11 ana bölge olmak üzere 20'ye yakın bölgede kentsel yenileme yada kentsel dönüşüm projelerini uygulamaya çalışacağız" dedi. 


Kentsel yenilemede vatandaşın ve mahalle komitelerinin karar süreçlerine dahil edileceğini belirten Bozbey, "Hem vatandaş hem kamu hem de yatırımcının kazanacağı bir formülde bir araya gelirsek orada doğru bir yenilemeye imza atmış olacağız. 


Yoksa birilerinin kazanıp birilerinin kaybedeceği yöntemle o mahallelerde dönüşüm beklenemez" diye konuştu. 


Yeni gelişen mahallelerde öncelikli olarak altyapı ve yol tretuvar sorunlarını ele aldıklarını vurgulayan Bozbey, muhtarlar için Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde bir oda ayırdıklarını, yeni yılla birlikte muhtarların kendilerine ayrılan odayı kullanmayla başlayabileceklerini belirtti. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön