15 / 05 / 2024

Nilüfer imar planları

Nilüfer imar planları

Katılımcılık ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye'de örnek olacak yönetim sistemini oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçedeki mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in villasına inceleme! 

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in, imar barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddialarıyla ilgili AKP İlçe Başkanı Ufuk Ay, açıklama yaptı.

Nilüfer'e imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'lik villa!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem'in imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddia edildi.

Bursa Nilüfer'deki kaçak bina yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Atapark alanına imar planında park olan yere ruhsatsız olarak yapılan binanın yıkımına başladı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nden Nilüfer'e imar ziyareti!

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi heyeti Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek, stratejik plan, imar uygulamaları ve proje çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Nilüfer Konaklı'ya örnek plan!

Başkan Burada projesi kapsamında makamını bu hafta Konaklı Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Konaklı'nın planları hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Konaklı'nın imar planı mahalle sakinlerinin katılımıyla şekillenecek!

Nilüfer Belediyesi ve İsveç Yerel Demokrasi Merkezi iş birliğiyle geliştirilen SymbioCity eğitimleri kapsamında, Konaklı Mahallesi'nin 1/1000 ölçekli imar planı, mahalle sakinlerinin katılımıyla şekil alacak.

Nilüfer'de 600 hak sahibi tapularına kavuştu!

Nilüfer Belediyesi tarafından Yaylacık Mahallesi gelişim alanında 1/1000 ölçekli imar planı kapsammda yapılan çalışmalar tamamlandı.

Bursa Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi İmar Planı kabul edildi!

Nilüfer Eko-Kent Planı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3 defa ret edilince aynı bölge için Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı hazırlandı. Plan Nilüfer Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi tarım arazilerindeki yapıları yıkıyor!

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Ekipleri, 1/5000 ölçekli uygulamalı nazım imar planında tarımsal niteliği korunacak alan olarak belirlenen bölgelerde yapılan yapıları yıkmaya devam ediyor.

Bursa Nilüfer'de kaçağa geçit yok!

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Şubesi ekipleri, 1/5000 ölçekli uygulamalı nazmı imar planında tarım alanı olarak belirlenen bölgelerde yapılan yapıları yıkıyor.

Nilüfer'in imar planlarında son durum ne?

Gazete Bursa'nın köşe yazarlarından Muharrem Karabulut bugünkü yazısında Bursa ilinin Nilüfer ilçesindeki şuyulandırma olayındaki son durumu anlattı. İşte o köşe yazısı...

Nilüfer'deki imar planları neyi içeriyor?

Gazete Bursa'nın köşe yazarlarından Muharrem Karabulut bugünkü yazısında Bursa ilinin Nilüfer ilçesindeki imar sorununu anlatmış. İşte o köşe yazısı...

Nilüfer Podyumpark imar planına aykırı mı?

Podyumpark olayı, Nilüfer ilçesinde senelerdir kumlan ve bazı akademik odalarında içinde yer aldığı iddia bulunan bir saadet zinciri halkası oluşturulduğu iddiaları tekrar gündeme getirdi.

Nilüfer imar planları Haberi

Nilüfer imar planları

Her 4 ayda bir gerçekleştirilen mahalle muhtarları buluşmasına Bozbey'in yanı sıra, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, başkan danışmanları, müdürler ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda katılımcı demokrasinin Türkiye'deki en iyi örneklerinden biri olan mahalle komitelerine değinen Başkan Bozbey, Nilüfer'in yerel yönetimler için model olacağını söyledi. Bozbey "Mahallelerimizden tüm Türkiye'ye yayacağımız "Nilüfer Modeli"nin en önemli unsuru sizlersiniz, seçimle belirlenen Mahalle Komiteleridir" diye konuştu. 

Bozbey şöyle konuştu: "Demokrasi olmayınca barış ihtimali zayıflar. 


Nilüfer Belediyesi olarak mahalle komitelerini bu anlayışla oluşturmaya başladık. Bizler bu işe sahip çıktığımız ölçüde demokrasi kültürü Nilüfer'de tam anlamıyla oluşacak ve sonuçta Türkiye'ye örnek bir model olacak. 2019'dan itibaren göreceksiniz yerel yönetimlerde "Nilüfer modeli" adı altında tüm yerel yönetimlerde bir uygulama başlatılacak. 


Zaten İçişleri Bakanlığı da bu projeyi kapsama alanına aldı ve şu...