20 / 05 / 2024

Konya Hadim'e 300 kişilik öğrenci yurdu inşa edildi!

Konya Hadim'e 300 kişilik öğrenci yurdu inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Konya Ovası Projesi" kapsamında inşa edilen yurt kampüsü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Konya'nın Hadim ilçesinde 300 öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün yapımını tamamladı.


Bakanlığın yazılı açıklamasına göre, Konya Ovası Projesi kapsamında inşa edilen yurt kampüsü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi. Hadim Öğrenci Yurdu, Selçuk Üniversitesi Hadim Meslek Yüksekokulu öğrencilerine konforlu barınma imkanı sağlayacak. 


Maliyeti 12 milyon 388 bin lira olan kampüs, 11 bin 665 metrekare kapalı alana sahip. Kampüste, 5 katlı iki yurt bloku, sosyal tesis ile danışma binası yer alıyor. 


Her odasında banyo ile çalışma masası, giysi dolabı ve buzdolabı yeri bulunan bloklarda, okuma ve etüt, çamaşır yıkama-kurutma ile televizyon odaları, mescit, yemekhane, kafeterya ile çok amaçlı salon bulunuyor.


Yurtlardaki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular, çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılıyor. Sıcak su ihtiyacı da güneş enerjisiyle karşılanıyor.


Isı yalıtımının yapıldığı tesiste, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar ise enerji verimliliği sağlayacak ve otomatik kontrol sistemine bağlı çalışacak şekilde tasarlandı.


AA


Geri Dön