02 / 05 / 2024

Konya İnsuyu Deresi ıslah edildi!

Konya İnsuyu Deresi ıslah edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Cihanbeyli ilçesinde bulunan insuyu Deresi'nde ıslah çalışması yaptı. Çalışma kapsamında yaya ve araç geçişine müsait iki köprü de inşa edildi...




Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Cihanbeyli ilçesinde bulunan insuyu Deresi'nde ıslah çalışması yaptı. Çalışma kapsamında yaya ve araç geçişine müsait iki köprü de inşa edildi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Cihanbeyli ilçesinde görüntü ve koku kirliliğini önlemek amacıyla insuyu Deresi'nde ıslah çalışması yaptı. 11 Kasım 2014 tarihinde başlayan ıslah ve köprü çalışması tamamlandı. 

Cihanbeyli insuyu Deresi Islahı'nın bir kısmı ilçe merkezinde devamı ise  TOKİ  konutlarının bulunduğu 737 metrelik kısımda yapıldı. Genişliği 5, derinliği ise 3 metre dik kesitli olan dere, betonarme olarak inşa edildi. 

Derenin etrafı istinat duvarıyla kapatıldı. 

insuyu Deresi Islahı Çalışmaları kapsamında iki adet de köprü inşa edildi. Yaya ve araç geçişine uygun olarak perde duvar şeklinde yapılan betonarme köprünün yüksekliği 2 metre 80 santimetre, genişliği ise 5 metre 60 santimetre olarak ayarlandı. Toplam 1 milyon 190 bin TL'ye mal olan dere ıslahı çalışmasıyla birlikte çevredeki kötü koku ve görüntü ortadan kaldırılırken, kanalın zaman içerisinde ebatlarının kapatılması önlendi ve debisine göre şekil alması sağlandı





Anadolu Manşet


Geri Dön