28 / 04 / 2024

Kartepe Arslanbey Çuhane Deresi ıslahı edildi!

Kartepe Arslanbey Çuhane Deresi ıslahı edildi!

İSU Genel Müdürlüğü, Arslanbey Ataşehir mahallesinden geçen Çuhane deresinin 400 metre uzunluğundaki kısmını ıslah etti. Taş duvar olarak ıslah edilen ve üzerine demir korkuluk yapılan Çuhane deresi çevresi ile uyumlu hale getirildi.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe ilçesine bağlı Arslanbey Ataşehir mahallesinden geçen Çuhane deresinin 400 metre uzunluğundaki kısmını ıslah etti. Taş duvar olarak ıslah edilen ve üzerine demir korkuluk yapılan Çuhane deresi çevresi ile uyumlu hale getirildi.



İL GENELİNDE 61 KM DERE ISLAHI


İSU Genel Müdürlüğü, geçmişte kanalizasyonların derelere bağlı olmasından dolayı taşıdığı kirlilik yükü ile çevre ve insan sağlığını tehdit eden yerleşim alanları içerisindeki 50’nin üzerindeki dereyi ıslah etti. Bu derelerde toplam 61 km uzunluğunda ıslah çalışması yapan İSU, bu zamana kadar 60 milyon TL üzerinde ödeme yaptı. Yapılan bu ıslah çalışmaları ile dereler atıksulardan arındırılarak betonarme ile taş kesit içerisine alındı. Çevreye uyumlu hale getirilen dereler, artık uzun zamandır çevre ve insan sağlığını tehdit etmiyor.


ÇUHANE DERESİNDE 400 METRE ISLAH


Kurum, yatırım programı kapsamında yer alan Kartepe Arslanbey Çuhane deresinin Ataşehir Mahallesi Taçyaprak Konutları alanındaki Şehit Polis Volkan Sabaz Parkı yanından geçen kısmını ıslah etti. Park boyunca toplam 400 metre ıslah çalışması yapılan dere, 6 x 3 x 2 metre taş trapez kesit içine alındı. Üzerine demir korkuluk ile güvenliği sağlanan derenin çevre düzenlemesi yapılarak Şehit Polis Volkan Sabaz Parkı ile uyumlu hale getirildi.




515 BİN TL’YE MAL OLDU


Yoğun yağışlarda debisi artan ve bölgedeki yerleşim alanları için tehdit oluşturan Çuhane deresı, yapılan ıslah ile birlikte artık bölge için tehdit de oluşturmayacak. Derenin ıslahı 515 bin TL’ye mal oldu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön