02 / 05 / 2024

Konya Kulesite'yi 11 milyon kişi ziyaret etti!

Konya Kulesite'yi 11 milyon kişi ziyaret etti!

Konya Kulesite Müdürü Mustafa Totan, '37 bin 285 metrekarelik alanın tümü kiralandı. Yıllık ziyaretçi sayımız 11 milyon kişi. Bu rakamlar, araştırmalarımızın sonucunu doğruladı' dedi



Kulesite için ilk planlar yapıldığında, 'Böyle büyüklükte bir alışveriş merkezi Konya için çok erken' denilmişti. Ama, Merkez Müdürü Mustafa Totan'ın ifadesine göre, tüm bu olumsuz yönlendirmelere rağmen, cesur bir karar alındı ve başlangıçtaki planlardan hiç taviz verilmeden yatırım planı adım adım uygulanmaya başlanıldı.Totan'a göre 37 bin 285 metrekarelik kiralanabilir alanla hayata geçirilen Konya Kulesite Alışveriş ve Eğlence Merkezi'ni yılda 11 milyon kişinin ziyaret etmesi, bu kararın ne denli doğru olduğunun da göstergesi. Totan, bu arada günlük ortalama 30 bin olan ziyaretçi sayılarının hafta sonlarında 45 bin kişiye ulaştığım belirtti.

Ziyaretçi sayısının aslında AVM içindeki her enstrümanı da doğru planladıklarının bir sağlaması olarak gösteren Totan, AVM'nin toplam dokuz salonlu; 1500 koltuk kapasiteli Avşar Sinemaları, 7 bin metrekarelik Maxi-park Eğlence Merkezi, 1700 araçlık otopark, 14 bin metrekarelik Adese Hipermarket ve restoran ile eğlence alanlarına sahip olduğunu ifade etti.

Sosyal hayatın merkezi olduk

Totan, şöyle devam etti: 'Kulesite, cesurca alınmış bir yatırım kararının ürünü. Bu sebeple, Kulesite'nin mağaza karması oluşturulurken bölgedeki ihtiyaç ve alışkanlıklar titizlikle araştırılarak en doğru konsept oluşturulmaya çalışıldı.
Kulesite'nin yakaladığı basan, yüzde yüz Konya'nın ve yerli sermayenin başarısıdır.' Sonuçta bugün ulaştıkları noktayı, 'Konya'daki sosyal hayatin merkeziyiz' sözleriyle tarif eden Totan, 'Alışveriş yapmak, eğlenmek, gezmek, keyifli vakit geçirmek, sinemaya gitmek veya sadece yemek yemek isteyenler için çok sayıda alternatifi bir araya getiriyoruz. İş dünyasının profesyonellerinden genç tüketicilere, çocuklu ailelerden kültür-sanat çevrelerine kadar birçok kitlenin buluşma noktasıyız' diye konuştu.

KONYALI PANOROMİK GÖRÜYOR
Mustafa Totan, şehre pek çok katkı yaptıklarını vurguladı. Konya'nın en büyük sineması ve bovvling alanı, şehrin ilk beş boyutlu sinemasını bunlar arasında gösteren Totan, restoranlarına da dikkat çekti. Totan, '165 metre yükseklikteki restoranımızda eşsiz Konya manzarası eşliğinde yemek keyfi sunuyoruz. Düzenlediğimiz ya da ev sahipliğini yaptığımız sosyal aktiviteler, tüm aile bireylerinin ihtiyacını karşılamasına imkan sağlayan mağaza karmamız, konumumuz ve mimarimizle Konya'da büyük bir boşluğu dolduruyoruz' dedi.

çOCUKLARI SADECE EĞLENDİRMİYORUZ, BİLİNçLENDİRİYORUZ DA'

Pek çok alışveriş merkezi gibi Kulesite için de çocuklar son derece önemli. Ancak, onları eğlendirmek kadar bilinçlendirmeye de özen gösterdiklerini vurgulayan Mustafa Totan, 'Bu yıl Dünya çevre Günü'nde Konya'nın çeşitli bölgelerinden gelen yüzlerce çocuk, ziyaretçileri ve mağaza çalışanlarını plastik poşetlerin zararları konusunda bilgilendirdikleri anlamlı bir etkinlik yaptı. Ayrıca bayramlarda çoculların ilgisini çekecek aktiviteler Kuletisite Alışveriş Merkezinde hayat buluyor. Eski Ramazanların ruhunu yaşatan Karagöz Hacivat oyunları ya da özellikle çocukların ve gençlerin hayran olduğu isimlerle düzenlenen imza günleri düzenliyoruz' dedi
Miliyet


Geri Dön