28 / 04 / 2024

Konya OSB'de fabrika sayısı 700’e çıkacak!

Konya OSB'de fabrika sayısı 700’e çıkacak!

KSO Meclis Üyeleri, Konya OSB’nin 5. kısım genişleme alanındaki çalışmaları inceledi ve Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması için belirlenen arsayı gezdi. 



Konya Sanayi Odası'nın (KSO) meclis üyeleri tarafından yatırımları inceleme gezisi düzenlendi. Gezi, KSO Başkanı Memiş Kütükcü ve Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in başkanlığında gerçekleşti. 

Meclis üyeleri, arsa tahsis sürecinin başladığı ve Aselsan yatırımının yapılacağı Konya OSB’nin 5. kısım genişleme bölgesindeki alt yapı çalışmalarını inceledi. Üyeler daha sonra Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması için belirlenen, KOS’un hemen yanı başındaki arsayı gördü.

 

Konya OSB de fabrika sayısı 700’e çıkacak!

 

Konya Yenigün Gazetesi'nde yer alan habere göre, gezi süresince meclis üyelerine yatırımlar hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası ve OSBÜK (Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu) Başkanı Memiş Kütükcü, “Konya Organize Sanayi Bölgemiz, bugün sanayicilere verdiği hizmet kalitesiyle örnek bir OSB haline geldi. Ayrıca yatırımlarımız ve yatırımcılarımız her geçen gün büyüyor. Şu anda bölgemizde 40 farklı sektörde 599 fabrika üretim yapıyor ve 38 bin insana istihdam sağlıyor. İnşallah tahsis sürecini başlattığımız 5. Kısım Genişleme Alanımızla birlikte bölgemizdeki fabrika sayısı 700’ün üzerine çıkacak ve istihdam sayısını 50-60 binlerle ifade edeceğiz” şeklinde konuştu.


Geri Dön