28 / 04 / 2024

Konya Platformu'ndan şehit yakınlarına konut!

Konya Platformu'ndan şehit yakınlarına konut!

Konya Platformu, tüm şehirlere örnek olacak bir proje başlattı. İhtiyaç sahibi şehit yakınları için konut yapılıyor. Proje ile farkındalık oluşturulup, tüm şehirlere yayılması planlanıyor.



Vatanı için canını feda eden şehitlerimizin emanetlerine, Konya sahip çıkıyor. Şehirde önemli sosyal projeler ile öne çıkan Konya Platformu, Türkiye’de ilk olacak bir proje için hazırlık yapıyor. Şehit yetim ve dullarına aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine konut yapılması için çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Bu kapsamda, Selçuklu Belediyesi’nden ihale ile arsa alındı ve inşaat projesi de çizilmeye başlanıldı.


ŞEHİT YAKINLARI MUTLU OLACAK

Proje ile ilgili Yeni Meram’a bilgiler aktaran Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, “Geçtiğimiz aylarda Konya’ya, üst üste 9 şehidimizin gelmesi üzerine, Konya Platformu Yönetim Kurulu olarak “ne yapabiliriz” diye fikir alış verişinde bulunduk. Sonuç olarak, ihtiyaç sahibi şehit çocuklarımızın barınma ihtiyacını karşılama ve onları mutlu etme fikri kesinlik kazandı. Bu konuyu gündemimize aldık ve de kararımızı verdik. Şehit yetim ve dullarına aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine birer ev kampanyası başlatmak üzere yola çıktık. Çeşitli sivil toplum kuruluşları da kampanyamıza destek vermektedir” dedi.


ARSA ALINDI PROJE ÇİZİLİYOR

Projenin 24 daireden oluşacağını ifade eden Çelik, “Yapılacak konutlar için arsa teminini gerçekleştirdik. İhale ile arsamızı Selçuklu Belediyesi’nden kendi paramız ile aldık. Şuanda proje çalışması yapılıyor. Gönüllü arkadaşlarımız, kardeşlerimiz projemize ciddi destek veriyor. Bu projeyi, şehitlerimiz adına farkındalık oluşturmak için gerçekleştireceğiz. 3 bin 160 metre kare arsa üzerine, 24 daire yapılacak. Belki birkaç daire daha artabilir. Bağışçılarımız Konya’dan olması nedeni ile Konyalı şehit yakınlarına yönelik bir projedir. Dediğim gibi, bizim asıl amacımız farkındalık oluşturmaktır. Araştırmalarımız neticesinde, bugüne kadar hiçbir sivil toplum kuruluşunun bu yönde bir çalışması olmadığını gördük ve projemize Türkiye’de ilk diyebiliriz. Bu tür projelerin, diğer şehirlerde de gerçekleşmesini arzu ediyoruz. İnşallah projemiz farkındalık yaratır. Çünkü şehitlerimiz, bizim onurumuzdur” diye konuştu.


STK’LARDAN PROJEYE YOĞUN DESTEK

Projeye, Konya Platformu önderliğinde, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çatısı altında, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Konya Müteahhitler Birliği, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Selçuklu Sanayici İşadamları Derneği (SELSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD), Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (DERSİAD), İpek Yolu Sanayici ve İşadamları Derneği, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sürdürülebilir Çevre Derneği (SUÇEV), Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) destek veriyor. Ayrıca vatandaşlar da “SEHİT” yazıp, 4205’e mesaj atarak projeye 5 Türk Lirası bağışta bulunabiliyor.


Yeni Meram 




Haber Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



‘Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor’ kampanyası başlatan Konya Platformu, ihtiyaç sahibi şehit yakınlarına birer ev hediye edecek


Son dönemde artan terör olaylarının ardından neredeyse her gün şehit haberleri geliyor. Her ne kadar ‘ateş düştüğü yeri yakar’ denilse de şehit haberleri sadece şehit yakınlarının değil tüm Türkiye’nin canını yakıyor. Çünkü düşen her ateş tüm Türkiye’nin yüreğinde bir kor oluşturuyor. 


Türkiye’de en çok şehit veren iller sıralamasında ilk sıralarda yer alan Konya’da şehitlik mertebesine ulaşanların yakınları ve özellikle geride bıraktığı dul ve yetimler için bir şeyler yapmak gerektiği kanaatinden hareketle yola çıkan Konya Platformu ise Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir çalışmaya imza atıyor. ‘Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor’ sloganıyla bir kampanya başlatan Konya Platformu, Konya’daki şehitlerin dul ve yetimlerine sahip çıkıyor. İhtiyaç sahibi yetim ve dullar için yapılacak olan 30 ev için çalışmalara hızlı bir şekilde başlandı. 


Bu kapsamda Konya Platformu’nun liderliğinde Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çatısı altında  KONESOB, Konya SMMMO, KOMÜT, ASKON, MÜSİAD, SELSİAD, İpekyolu İşadamları Derneği, DERSİAD, TÜMSİAD, Dosteli Yardımlaşma Derneği, SUÇEV, Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Huder’in destekleri ile Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor kampanyası başlatıldı. 


Kampanya kapsamında ihtiyaç sahibi şehit çocuklarına birer ev hediye edeceklerini dile getiren Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, “Ülkesinin, vatanının, bayrağının ve tarihten gelen misyonunun uğrunda gözünü kırpmadan şehit olan bu asil çocukları bu ülke elbette unutmayacaktır. Allah katında rütbelerin en şereflisi olan şehitlik mertebesine ulaşan bu vatan evlatlarının geride bıraktıkları aileleri, evlatları, hepimize birer emanettir. Devletimizin bu konuda her türlü imkanlarını seferber ederek sağladığı şartlar haricinde bizler de sivil inisiyatif alarak üzerimize düşen bu emanete sahip çıkma şuurundan hareketle ‘Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor’ sloganı ile bir yardım kampanyası için yola çıktık. Toplanacak olan yardımlarla Konya Valiliği’nin koordinasyonunda oluşturulacak bir komisyon çalışması ile belirlenecek ihtiyacı bulunan şehit ailelerine birer ev hediye etmeyi arzuluyoruz. Bu organizasyona bağış yapmak isteyen bütün hemşerilerimizi bizimle birlikte hareket etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 


ŞEHİTLERİN EMANETLERİ İÇİN SİZ DE DESTEK VERİN


Bu kararın geçmiş dönemlerde arka arkaya gelen şehit cenazelerinin ardından alındığını dile getiren Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, “Şehitlerimiz için ne yapabiliriz diye bir tartışma yaptık. Birçok konu konuştuk. En kabul göreni şehitlerimizin emanetlerine, yetim ve dullarına barınma ihtiyaçlarını giderecek bir ev kampanyası başlatmak oldu. Bu karar doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Bunu önce Sayın Valimize açtık. Gayet olumlu buldu. Daha sonra bu kampanyanın daha hızlı ve geniş kapsamlı olması için müftülüğümüzden de fetva aldık. Yapılan yardımın ihtiyaç sahibine olacağı için zekat yerine geçip geçmeyeceğine ilişkin fetva geldi. Diyanet işleri kurulundan da bu amaçla yapılan yardımların zekat olarak kabul edilebileceği yönündeki fetva geldi. Müftü Bey bu kampanyaya destek verdi. Dolayısı ile vilayet, müftülük ve derneğimiz, ayrıca diğer STK’ların da desteği ile bu kampanyaya başladık” dedi.


SANCAK MAHALLESİ’NDE 30 DAİRE YAPILIYOR


Selçuklu Belediyesi’nden ihaleyle 3 bin 165 metrekarelik bir arsa temin ettiklerini dile getiren Mehmet Ali Çelik, “Mevzuat gereği ihaleye çıkıldı ve biz de paramızla satın aldık. Bir STK olayı olduğu için bu mevzuatın da uygun olmasını arzu ederdik. Semt olarak Selçuklu’da Sancak Mahallesi’nde bulunan Sancak Parkı’nın üst kısmında 24 dairelik bir arsa temin etmiş olduk. 3 katlı olarak yapılacaktı. Fakat kot farkından dolayı mimarımızın da üstün çalışmaları ile 30 daireye çıkarıldı. Mimari projemiz hazır. Mimar Murat Menekşe  mimari projesini, İlker Özkan statik projesini, elektrik mühendisi Kazım Totan elektrik projesini, KTO Başkanı Selçuk Öztürk de makine ve tesisat projesini üstlendi. Allah hepsinden razı olsun. Bila bedel olarak yapıyorlar bu işi. Şu an arsamızın taksitlerini ödüyoruz. Proje çalışması bittikten sonra da inşaatımıza başlayacağız. Şu an için bir takvim veremiyorum. Projenin ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Ama aslolan proje bittikten sonra da hem arsa taksiti ödeyip hem inşaatın yapımı için çalışabilmek. Bunun için Konyalı hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Konyamız hayırseverdir. Hayırları ile burayı hızlı bir şekilde bitirmeyi hedefliyoruz. Projenin toplam maliyeti yaklaşık 3,5 milyon TL olacak. Tüm hayırsever Konyalıların desteklerini bekliyoruz” diye konuştu. 


AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK


Projedeki asıl amacın birliktelik ruhu ile hareket edildiğinde, küçük desteklerle büyük işlerin başarılabileceği konusunda bir farkındalık oluşturmak olduğuna dikkat çeken Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, “İnşallah bunu bitirdikten sonra devamını getiririz. Aslında bizim amacımız farkındalık oluşturmak. Yaptığımız araştırmalar neticesinde şehitlerin dul ve yetimleri için Türkiye’de hiçbir STK’nın böyle bir çalışma yapmadığını gördük. Bunu tüm Türkiye sathına yayarsak, her il 30 daire yaparsa 2 bin 400 daire yapar. Bu da şehit aileleri için azımsanmayacak bir rakamdır” dedi. 




Yenigün


Geri Dön