28 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan şehit yakınlarına ve gazilere 50 bin TL'ye varan destek!

Aile Bakanlığı'ndan şehit yakınlarına ve gazilere 50 bin TL'ye varan destek!

Türkiye'de şehit olan askerlerin aileleri ve gazilere yönelik destekler artarak devam ediyor. Aile Bakanlığı ve ilgili kamu kurumları, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen yardım programlarıyla, bu kahramanların ailelerine ve gazilere çeşitli ihtiyaçlarının karşıl



Türkiye'de şehit olan askerlerin aileleri ve gaziler, devletin sağladığı desteklerle güvence altına alınmaktadır. Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ve ilgili kamu kurumları tarafından yürütülen yardım programlarıyla, bu kahramanların aileleri ve gazilerin çeşitli ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Şehit yakınları ve gaziler, ihtiyaçlarını karşılamak için başvuruda bulunabilirler. Ancak, vefat veya yaralı bilgisi Genel Müdürlüğe iletilen kişilerin yardımları, başvuru veya talep beklenmeksizin otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Bu sayede, acil ihtiyaçları olan kişilere hızlı ve etkili bir şekilde yardım sağlanmaktadır.

 Aile Bakanlığı ndan şehit yakınlarına ve gazilere 50 bin TL ye varan destek!

Yardım kapsamında olan kişilerin sosyal güvenlik kapsamında olup olmadığı veya muhtaçlık durumlarına bakılmaksızın destek verilmektedir. Kimlik belgesiyle birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Şehit Yakını ve Gaziler Genel Müdürlüğü veya ilgili kamu kurumlarına iletilen vefat veya yaralı bilgisi durumunda ise herhangi bir ek işlem yapılmasına gerek kalmadan, ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kaynak aktarımı gerçekleştirilmektedir.


Geri Dön