27 / 04 / 2024

Konya Seydişehir'e doğalgaz geliyor!

Konya Seydişehir'e doğalgaz geliyor!

Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğal gaz yatırım planı uygulamaya geçiyor. Seydişehir Belediyesinde düzenlenen törenle yüklenici firma ile belediye arasında doğal gaz yatırım planı için protokol imzalandı.



Törende konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, doğal gaz yatınm programı ile Aktaş, Karakavak, Stad ve Değirmenci Mahallesi ile Ilıca Mevkisi ve  TOKİ  bölgesinde bu dönem içinde ciddi çalışmalar yapılacağını söyledi. Doğalgaz çalışmalannın ardından asfalt ve alt yapı çalışmalannı da Seydişehir Belediyesi'nin tamamlayacağını ifade eden Başkan Tutal, Karakavak Mahallesi'nin kaldırım ve asfalt çalışmalannın da yapılacağı müjdesini verdi. 


Saadetler ve Bahçelievler Mahallesinde 18 uygulamaları ile doğal gaz ve diğer çalışmalannda başlatılacağını açıklayan Başkan Tutal, "Hazırlanan 2015 yatırım programına göre Seydişehir'e ana hatlarda 27 bin 500 metre, servis hatlannda 15 bin metre, servis kutusu da bin adet olarak yatınm programına alındı. Hava şartlarında olağan üstü bir durum olmadığı takdirde 1 Nisan 2015 itibari ile çalışmalara başlanılacaktır. Ben bu bağlamda Ekrem Cengiz ve Şaban Cengiz'e teşekkür ediyorum" dedi. 

Bundan sonraki hedefin OSB'ye doğalgaz getirmek olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Tutal, "Bu noktada belli mesafelere geldik. Selçuk Gaz Yönetimi ve Cengiz Kardeşlerin desteğiyle bu yaz döneminde bunu da aşacağımıza inanıyorum. OSB Bölgemizde istihdam yaratmak isteyen şirketler artıyor. Ama bu bölgede Doğalgaz olması şartı aranıyor. O yüzden kısa sürede OSB için güzel çalışmalar yapacağız"şeklinde konuştu. 


Adana İlk Haber


Geri Dön