18 / 05 / 2024

Antalya BeachPark yıkıldı!

Antalya BeachPark yıkıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Projesi kapsamında Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından tahliye edilen BeachPark'a iş makineleri girdi. Proje çalışmasının başlama tarihi ise henüz netleşmedi.



Büyükşehir Belediyesi'nin sahil düzenleme projesi kapsamında, Konyaaltı BeachPark yıkıldı. Eski halinden eser kalmayan alanda, proje çalışmasının başlama tarihi ise henüz netleşmedi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Projesi kapsamında Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından tahliye edilen BeachPark'a iş makineleri girdi. İşletmenin arka bölümlerinde bulunan restoran, bar ve kafeteryalara ait tek katlı yapılar iş makinelerinin yardımıyla yıkıldı. Belirli noktalarda birkaç yapının ayakta bırakıldığı BeachPark bölgesinde, plaj işletmeleri de terk edildi. 


Kimisi eski işleticileri tarafından tamamen söküldü, kimisi ise kış aylarında hava şartları nedeniyle yıkıldı. Yıkımın ardından bölgenin boş görüntüsü ise fotoğraflara yansıdı. Eski halinden eser kalmayan BeachPark'ta yapılacak projenin ise ne zaman başlayacağı konusunda bir tarih netleşmedi.

 

Alanda ne olmuştu 

Konyaaltı Sahil Düzenleme Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım 1996 yılında Alke Turizm A.Ş'ye (yeni unvanı Menzilcioğlu Turizm Yatırımları A.Ş.) II yıllığına kiraya verilen Konyaaltı BeachPark'm 28 Ekim 2014 tarihinde sözleşmesi sona erdi. 

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, hem yeniden tahsis alabilmek için hem de Konyaaltı varyantından Antalya Limanı'na kadar uzanan kıyıda yeni bir düzenleme yapabilmek için 28 Kasım 2014 tarihinde işletmeci firmaya tebligat gönderdi.

 

İşletmeler boşaltıldı 

İşletmeci firma Menzilcioğlu Turizm Yatırımları AŞ. ise BeachPark'ı tahliye etmeyi kabul etli. Ancak, BeachPark'ta bulunan 13 plaj ve 20'ye yakın dükkan işletmecilerinden bazıları tahliyeye karşı çıktığından dolayı işyerlerini boşaltmadı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi de tahliye işleminin polis eşliğinde yapılabilmesi için Muratpaşa Kaymakamlığına yazdı. 

Kaymakamlık ise tahliyenin yapılabilmesi için 28 Kasım 2014 tarihinde Muratpaşa Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Emniyet Müdürlüğü de 1 Aralık 2014 tarihinde BeachPark'taki alt işletmecilere elden tahliye tebligatı yaparak 8 Aralık 2014 tarihinde plaj ve dükkanların boşaltılmasını istedi. Bununla birlikte BeachPark'taki tüm işletmeler boşaltıldı. 


Milliyet Akdeniz


Geri Dön