28 / 04 / 2024

Konyaaltı plajları kira süreleri dolduğu için boşaltılıyor!

Konyaaltı plajları kira süreleri dolduğu için boşaltılıyor!

Antalya Konyaaltı Sahili' nde kurulan ve Antalya Defterdarlığı' nın kiraladığı 24 işletmeden oluşan Baki plajları kira süreleri dolduğu için Defterdarlık ve Konyaaltı Belediyesi tarafından boşaltılıyor....




Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde kurulan ve Antalya Defterdarlığı'nın kiraladığı 24 işletmeden oluşan Baki plajları boşaltılıyor. Kira süreleri dolmasına rağmen ecrimisil uygulaması ile yaz sezonunu geçiren işletmeler, Defterdarlığın Konyaaltı Kaymakamlığı'na gönderdiği yazının ardından Konyaaltı Belediyesi'nin de katkılarıyla boşaltılmaya başlandı.


Sabah saatlerinden itibaren Antalya Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin önlem aldığı Konyaaltı sahilinde 24 plaj işletmesinin boşaltılma işlemi, saat 11.00 sıralarında başladı. 24 plajın işletmecisi İrfan Cengiz, boşaltma işlemiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.


Konyaaltı Belediyesi gözetmenlerinin yaptığı açıklamada ise işletmelerin kira sürelerinin dolduğu belirtildi. Antalya Defterdarlığı'ndan 24 plajın işletme hakkını alan Konyaaltı Belediyesi'nin, alt kiracı olarak işletmeleri Baki Grup'a kiraladığı, plajların bir kısmının Baki Grup tarafından bir kısmının ise diğer işletmeciler tarafından işletildiği ifade edildi. Konyaaltı Belediyesi'nin sözleşme süresinin ardından anlaşmadan çıktığı, Baki Grup yetkililerinin yaz sezonu bitene kadar ecrimisil uygulamasıyla bugüne kadar çalışmaya devam ettiği belirtildi.


HAKKIMI İSTİYORUM


2009 yılına kadar Konyaaltı Sahilinde bulunan 10 No'lu plajı işlettiğini, silah zoru ve tehditle işletmesini bırakmak zorunda kaldığını iddia eden Nagehan Özdemir ise verdiği hukuk mücadelesinin sonucunu görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Özdemir, "Benim gibi zorla çıkarılarak mağdur edilen birçok kiracı var. Yeni kiracıların seçiminde mağduriyetimizin giderileceğini ve bize öncelik tanınacağını istiyor ve bekliyorum" diye konuştu. 



Geri Dön