06 / 05 / 2024

Konya'nın Kulu Belediyesi'nde gayrimenkul fiyatları TL'ye döndü!

Konya'nın Kulu Belediyesi'nde gayrimenkul fiyatları TL'ye döndü!

Konya'nın Kulu Belediyesi, köylülerden gelen sert tepkilerin ardından önce Avro üzerinden belirlediği arsa satış fiyatlarını TL üzerinden düzenledi. 



Konya’nın Kulu ilçesinde belediye tarafından satılacak arazi fiyatlarının Avro üzerinden belirlenmesine köylü tarafından sert tepki gelince, yeniden ihaleye çıkan belediye bu kez fiyatları 13-98 bin TL arasına düşürdü. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; iptal edilen ihaledeki fiyatlar 68-120 bin TL arasında değişiyordu. Köylü ise fiyatların hangi etkenlere dayanarak belirlendiğinin şeffaf bir şekilde açıklanmasını istiyor.

Konya anayol üzerinde yer alan ve neredeyse Kulu gibi ilçe olmaya aday bir bölgedeki arsa fiyatlarının 17 bin TL’den başladığına vurgu yapan bir köylü, “Hal böyleyken Kulu’ya 40 kilometre uzaklıkta olan ve arsa değil, tarla olan bölgenin başlangıç fiyatları neden 3-4 kat daha yüksek” diye konuştu. Bir başka köylü ise yüksek görülen bu fiyatların tarla fiyatlarını da haksız bir şekilde yükseltebileceğini vurguladı. 

Konya nın Kulu Belediyesi nde gayrimenkul fiyatları TL ye döndü!

NE OLMUŞTU?

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, 25 Ocak’ta çıkılacak ihalede arsa fiyatlarını Avro üzerinden belirleyince, durumu “Konya AB’ye girdi” başlığıyla duyurmuştuk. Ünver, “Kulu’daki bütün köy ve mahallelerimizde yapılan tek katlı bir evin bile en düşük maliyeti 50 bin Avro (450 bin TL) civarında” diye konuşmuştu.

Konya'nın Kulu Belediyesi'nde gayrimenkul fiyatları tartışması!


Geri Dön