28 / 04 / 2024

Konya'ya 5 yılda 5 milyarlık yatırım yapıldı!

Konya'ya 5 yılda 5 milyarlık yatırım yapıldı!

Tahir Akyürek, bugüne kadar Konya'da 100 milyon liralık ihale yaptıklarını belirterek, "5 yılda toplamda net 5 milyarlık yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımlar, Konya Merkez ve ilçelerin ihtiyaçlarına göre gerçekleşecek" dedi.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugüne kadar Konya'da 100 milyon liralık ihale yaptıklarını belirterek, "5 yılda toplamda net 5 milyarlık yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımlar, Konya Merkez ve ilçelerin ihtiyaçlarına göre gerçekleşecek" dedi.


Akyürek, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yeni binasında gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısı'nda, hafta sonunda teşekkür mitingi ve çeşitli açılışlara katılmak üzere Konya'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretini değerlendirdi.


Konya'nın bundan sonra daha büyük yatırımlara imza atacağını ifade eden Akyürek, Konya'nın yeni hükümet ile büyük bir fırsat yakaladığına dikkati çekti.


İçme suyunun gelecek vizyonu, lojistik köy, konvansiyonel demiryolu hattının şehir dışına alınması ve çevre yolları gibi projeler hakkında bilgi veren Akyürek, bu listenin içinde kalan çevre yolu projesinin de bu dönemde tamamlanacağını bildirdi.


Akyürek, kentin marka değerine katkı sağlayacak çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Şu ana kadar yaklaşık 100 milyon liralık ihale yaptık. 5 yılda toplamda net 5 milyarlık yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımlar, Konya Merkez ve ilçelerin ihtiyaçlarına göre gerçekleşecek. Bütün kurumlarımızın, teşkilatlarımızın, belediyelerin ve diğer kurumların kendini teste tabi tutması ve yeni Türkiye söyleminin sadece slogan olarak kalmayıp şehircilik açısından da yeni bir dönemin başlatılmasına işaret eden bir anlayışı uygulamaya koyması lazım" diye konuştu.


Stadyumun çevre düzenlemesinin tamamlanmaya çalışıldığını, tanesi yaklaşık 100 bin liraya morg vazifesi de gören soğutuculu 28 cenaze taşıma aracı alındığını anlatan Akyürek, araçların ilçelere mülkiyetiyle kaydedileceğini sözlerine ekledi. 


Memleket


Geri Dön