27 / 04 / 2024

Konya'ya 'Şehir Hastane Konutları' geliyor! Yeni proje

Konya'ya 'Şehir Hastane Konutları' geliyor! Yeni proje

Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Şehir Hastane Konutları' için düğmeye bastı. 'Şehir Hastane Konutları' kapsamında 200 adet yeni konut inşa edilecek.



Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Hastane konutları için çalışmalarına başladı. Büyükşehir'den Konya'ya 200 adet daire daha müjdesi geldi. 

Geçtiğimiz günlerde 600 konut projesi ile gündeme gelen Karatay Belediyesi'nden sonra Konya Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti. BBN Haber Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre; 200 konut inşa ettirecek olan Büyükşehir Belediyesi'nde izlenecek yol belli oldu.

Karatay İlçesi Akabe Mahallesi'nde inşa edilecek olan ve yaklaşık 27.532 metrekare inşaat alanına sahip 10 blok bina inşaatı için ilk adım atıldı. 

İhale şartnamesine göre; Konutlar Yer tesliminden itibaren 600 (AltıYüz) takvim günü içerisinde teslim edilecek.

Söz konusu konut ihalesi 12 Ocak 2024 tarihinde belli olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Yerleşkesi Yapım İhaleleri Şube Müdürlüğü'nün izlemesini yürüttüğü 200 konut şehre yeni soluk getirecek.

Konya ya Şehir Hastane Konutları geliyor! Yeni proje

KONYA ŞEHİR HASTANESİ

2023 yılı Temmuz ayı verilerine göre; Açıldığı günden bu yana Konya ve çevre illerdeki vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sağlayan Konya Şehir Hastanesi, 350 bin 700’ü acil servisten olmak üzere toplam 1 milyon 432 bin hastaya tedavi hizmeti sağladı.

480 hekimin görev aldığı 1.250 yatak kapasiteli hastanede, 319 asistan, 1.500’ün üzerinde ebe ve hemşire ile birlikte toplam 5.064 çalışanın görev yapıyor.

SEDİR PARK KONUTLARI HAKKINDA

Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi için ön başvurular 11 Aralık - 15 Aralık 2023 tarihleri arasında kabul edilecek. Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi 3 ayrı ada üzerinde yükselecek. Söz konusu projede 600 konut yer inşa edilecek. Konhaber'in aktardığı detaylara göre arsa sahiplerinin hakları belirlenmiş olup konut projesine 392 yeni üye alımı yapılacak.

Söz konusu proje 40 bin 959 metrekarelik alanıyla bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandıran önemli konut hamleleri arasında yer alıyor.

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

Toyota açıkladı! Corolla modelinde 200 bin Türk Lirası indirim yaptı...


Geri Dön