27 / 04 / 2024

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, aralık ayı oturumlarında 2021 senesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na “Kadıköy-Kaynarca-Sabiha Gökçen” ve “Pendik-Sabiha Gökçen” raylı sistemlerine 100 adet metro aracı alınması amacıyla verilen borçlanma yetkisi yenilendi.

Önceki borçlanma yetkisinin, “dış borçlanma” şeklinde değiştirilmesi ve 230 milyon Euro borçlanma yapılması için yetki verilmesi talep edildi. 

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; dış borçlanma talebi onaylandı fakat AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile borçlanma miktarı tırpanlandı ve 150 milyon Euro'ya indirildi. 

Topkapı-Mescidi Selam Tramvay hattına 34 adet beşinci nesil yerli tramvay aracı üretilmesi için yine 2021'de alınan borçlanma kararı “dış borçlanma” şeklinde yenilendi. 79 milyon 900 bin euroluk  dış borçlanma talebi, Meclis tarafından aynen onaylandı. 

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

Esenler Belediyesi’nin talebinin ardından, Havalanı Mahallesi’ndeki İBB’ye ait kapalı pazar yerinin -1’inci katının, pazarın kurulduğu günlerde pazar alanı şeklinde kullanılmak üzere 10 sene süreyle ilçe belediyesine bedelsiz olarak tahsis edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Bağcılar Ebubekir Zeminaltı Otoparkı’nın üzerindeki açık pazar alanı da bedelsiz şekilde 10 seneliğine Bağcılar Belediye Başkanlığı’na tahsis edildi. Oturumda; 15 Haziran 2023 günü alınan meclis kararıyla kurulan Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’na 2023 bütçesinden 51 milyon 888 bin 241 Türk Lirası, 2024 bütçesinden de 455 milyon 213 bin TL olmak üzere toplam 507 milyon 101 bin 241 Türk Lirası ödenek aktarılması kararı da alındı. 

Bunların yanı sıra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yapılan “Visit İstanbul” web portalının tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'un her ilçesi bile, dünyaya iz bırakacak seviyede niteliğe ve kimliğe sahip" dedi ve her zaman merkezden, yani Ankara'dan İstanbul turizmine şekil verecek kararların alınmasının ya da bu yönde adımların atılmasının yerine, İstanbul'da daha özgün bir yapının kurulması, İstanbul'da daha güçlü bir kimliğin ortaya konulması, daha yerelden, valiliğinden ve bütün kurumlarından İBB'ye, yerel yönetimlerinden, yani 39 ilçesinden sivil toplum kuruluşlarına, meslek örgütlerine varıncaya kadar muazzam bir iş birliğinin dünyada benzeri olmayan, inanın en özel başarılara imza atacak bir seviyeye taşınacağını bildiğinin altını çizdi. 

Deprem profesörlerinin yorumları vatandaşları ikiye böldü! Hangi profesöre inanalım? Niçin?

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

İstanbul gayrimenkulde Londra’dan pahalı mı?

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!


Geri Dön