29 / 04 / 2024

Deprem profesörlerinin yorumları vatandaşları ikiye böldü! Hangi profesöre inanalım? Niçin?

Deprem profesörlerinin yorumları vatandaşları ikiye böldü! Hangi profesöre inanalım? Niçin?

Yurt genelinde süren sarsıntılar gündemde yer almaya devam ediyor. Deprem korkusu vatandaşları tedirgin ederken, deprem profesörleri tarafından ise farklı yorumlar gelmeye devam ediyor. Peki hangi profesöre inanalım? Niçin?



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, deprem yorumları yapan profesörlerle ilgili bir paylaşım yaptı. Profesörler birbiri ile çelişen yorumlar yaparken vatandaşlar ikiye bölündü. Peki Hangi profesöre inanalım? Niçin? İşte Tebernüş Kireçci'nin x sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: Marmara Denizi’nde büyük depremin beklendiği fay hattı ölü. Büyük bir deprem tehlikesi yaratmıyor.

Prof. Dr. Naci Görür: Onlar uzman değil, uzmanlık için bazı kriterler gerekir, inanmayın.

Sorusu: Hangi profesöre inanalım? Niçin?

Kimi takipçiler Naci Görür'e inanırken kimileri  Şener Üşümezsoy'un yorumlarını doğru buldu. İşte bu yorumlardan biri Faruk Bozkoç adlı takiçiden geldi: ''naci görür hocanın işi sadece korku salmak , gerçekten olayı çözmek istese idi ibb deprem ile ilgili bütçeyi azalttığı vakit tepkisini koyardı.'' ifadelerini kullandı. 

Murat adlı takipçi ise Naci Görür'ün açıklamaları ile ilgili şu yorumu yaptı: ''Hiçbir şey bilmesem de seçeneklerden biri risk içeriyor, diğeri içermiyor. Ayrıca Naci hocayı dinlersek şehri yenilemek için fırsat, yeşil alan yaratma fırsatı. Ekonomiyi canlandırır. Yapı stoğunu tazeler. Doğru yapsak kentsel dönüşüm bize iyi gelir.'' dedi.

 

Japon deprem uzmanı İstanbul'da riskli bölgeleri tek tek açıkladı...

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Geri Dön