27 / 04 / 2024

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.



Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Akyarlar Mahallesi halk plajında denizin içine beton dökerek iskele ve platform yapan turistik tesise resmen tepki yağmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), ilgili kurumlara durumun iletilerek acil olarak denizin içerisine dökülen beton platformun kaldırılmasının talep edildiğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, "Sahillerin yağmalanması bitmedi, denizin içini de yağmalıyorlar. Denizin içine beton döktükleri yerde koruma altında olan deniz çayırları (poseidon) var. Ayrıca orası halk plajı yani kamuya, ait bir alan. Eğer vatandaş halk itiraz etmese denizin ve koyun tamamına beton dökecekler. O beton platformun ve iskelenin kaldırılması için her türlü hukuki işlemleri başlatıyoruz." dedi.

 Bodrum da denizin ortasına dökülen betondan da imar barışı çıktı!

POSEİDON ÇAYIRLARI DETAYI

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre Muğla Çevre Platformu Bodrum gönüllüleri de "Akyarlar sahilde, kumsal ve denizin içi dahil beton dökülerek işgal ve tahribat var. Kıyı kenar çizgisi ve denizdeki koruma altındaki çayırlar (poseidon çayırları) da görülüyor. Bunun Bodrum'daki işgallerin ve tahribatın yalnızca bir örneği olduğunun da ne yazık ki farkında olarak yetkili tüm birimlere haber verdik ve de bu konuyu takip ediyoruz. Acil olarak gerekenin yapılmasını ve işgalin kalkmasını bekliyoruz. Tüm ilgili mevzuatın ağırlıklı şekilde kullanım odaklı işletilmesi nedeniyle Bodrum hepimiz, tüm canlılar için yaşanmaz bir hale gelmekte. Anayasa'dan başlayarak Kıyı Kanunu, Çevre Kanunu gibi mevzuatın koruma vurgusu yapan hükümlerinin de süs olarak yazılmadığı görüşündeyiz" dedi.

İMAR BARIŞINDAN FAYDALANARAK YAPI KAYIT BELGESİ ALMIŞLAR

Konuyu araştıran Bodrum Belediyesi yetkilileri tarafından, zabıta ve fen işleri ekiplerinin otele ve sahile giderek yapmış oldukları incelemelerden sonra, "Bahse konu olan sahilde dolgu yapılarak beton iskele yapılan yer ile ilgili olarak 2023 yılının Ağustos ayında Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri denetim ve incelemeler yapmış. Mal sahipleri imar barışından yararlanarak yapı kayıt belgesi almış. Yapı kayıt belgelerinin geçerliliği ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne yazılan yazıya hala cevap verilmemiş. Yapı kayıt belgesi aktif olan bir yapı için işlem yapılamıyor. İlk önce yapı kayıt belgesinin verilen kurumca iptal edilmesi gerekiyor. Yapı kayıt izni verilen kurumdan gelecek yanıttan sonra gerekli yasal işlemler sürdürülecek. Yazımıza şu ana kadar cevap verilmedi" denildi.

 

Kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş tapu detayı! Hemen ayrıntılara bakın!

Parası olan oradan ev almaya başladı! Değeri her geçen gün artan o ile talep artıyor!

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!


Geri Dön