30 / 04 / 2024

Köprü altındaki milyonluk evlerde zehir soluyorlar

Köprü altındaki milyonluk evlerde zehir soluyorlar

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yakınındaki yerleşim birimlerinde oturanlar, ses yalıtımının yetersiz olmasından yakınıyor



Köprünün tam altındaki Baltalimanı Caddesi'nde yaşayanlar, karşılaştıkları zorlukları şöyle anlatıyor:

"Köprünün onarımı tamamlandı. Ancak ses yalıtımıyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Köprüye giriş yapan araçların çıkardığı yükses ses nedeniyle evimizde duramaz olduk. Pencerelerimizi açtığımız anda müthiş bir uğultu duyuyoruz. Gecemiz gündüzümüz kalmadı. Günün her saatinde eziyet çekiyoruz. Her gün binlerce araç köprüden geçiyor. Bizim çektiğimiz ıstırap da hiç bitmiyor. Evlerimizi muhteşem deniz manzarası için almıştık. Fakat gürültü hayatımızı zehir ediyor."

Köprünün hemen altındaki binalarda oturanlar sorunları bu kadarla da bitmiyor. Gürültü kirliliğinin yanında binlerce aracın egzoz dumanı da çevreyi nefes alınmaz bir hale getiriyor. İşte hava kirliliğine karşı gelen tepkiler:

'Zehir Soluyoruz'

"sürekli ağır bir koku var. Hem egzoz dumanından, hem de ısınmış lastiklerden çıkan keskin kokudan rahatsız oluyoruz. Yıllardır bu sorunlarımızı iletmemize rağmen herhangi bir çözüm üretilmiş değil. Açıkça zehir soluyoruz. Köprünün hemen altındaki Boğaz manzaralı evlerin değeri milyon liralarla ölçülüyor. Ancak karşı karşıya bırakıldığımız şu duruma bakın.."
Gazete Habertürk

 


Geri Dön