Kent Haberleri

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam iddiası! CHP’li Deniz Yavuzyılmaz yeni rakamları tek tek açıkladı!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapılacağı iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Osmangazi, Çanakkale, Avrasya ve Yavuz Sultan Selim köprülerininin yeni geçiş ücretlerini tek tek açıkladı.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren köprü ve otoyol geçişleri için hazinenin şirketlere garanti ettiği tutarların artacağı iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, buna ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaparak zamlı tutarları da tek tek açıkladı.

Yavuzyılmaz resmi sosyal medya hesabı https://x.com/yavuzyilmazd üzerinden yaptığı paylaşımda ”AK Parti, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere ödenen garanti tutarlarına güncel kur ayarlaması yaptı"  ifadelerini kullanarak, güncel rakamları duyuran Yavuzyılmaz, zamlı tutarın bugünden itibaren geçerli olacağını belirtti.


Deniz Yavuzyılmaz’ın paylaşımı şu şekilde:


AK Parti, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere ödenen garanti tutarlarına güncel kur ayarlaması yaptı!

1 Ekim 2024 itibariyle

Osmangazi Köprüsü’nde;

Geçen araç ücreti 555 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 1.870 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 1.315 TL’ye yükselecek.


Çanakkale Köprüsü’nde; 

Geçen araç ücreti 585 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 760 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 175 TL’ye yükselecek.


Avrasya Tüneli’nde; 

Geçen araç ücreti 156 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 238 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete tünelden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 82 TL’ye yükselecek.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde;

Geçen araç ücreti 70 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti  204 TL’ye çıkıyor.  Hazinenin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 134 TL’ye yükselecek.

Ayrıca bu projelerde garanti edilen günlük araç geçiş sayıları tutturulamazsa, Hazine şirketlere tutturulamayan sayıdaki her araç için


Osmangazi Köprüsü’nde 1.870 TL
Çanakkale Köprüsü’nde için 760 TL
Avrasya Tüneli’nde 238 TL
YSS Köprüsü’nde 204 TL

ödemek durumda!

Türkiye'de Suriyelilerin gayrimenkul satın almasını yasaklayan kanun hala geçerli mi? 

İnşaat sektörüne yeni soluk getiriliyor: Sürdürülebilir ve hafif inşaat! 

Asgari ücret için kulislerde konuşulan 3 rakam ayyuka çıktı!