06 / 05 / 2024

Köprüden düşen parçalar risk oluşturmuyor!

Köprüden düşen parçalar risk oluşturmuyor!

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, pazar günü yapılan Avrasya Koşusu öncesinde viyadükten düşen beton parçalarının Boğaziçi Köprüsü için tehlike oluşturmadığını söyledi ve "Bizim köprülerimiz, dünyada en iyi bakımı yapılan köprüler arasında" dedi  



Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, pazar günü gerçekleştirilen Avrasya Koşusu öncesinde viyadükten düşen beton parçalarının Boğaziçi Köprüsü için tehlike ya da risk oluşturmadığını söyledi ve "Bizim köprülerimiz, dünyada en iyi bakımı yapılan köprüler arasında" dedi

Boğaziçi Köprüsü'ne ilişkin önemli açıklamalar yapan Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, pazar günü gerçekleştirilen Avrasya Koşusu öncesinde viyadükten düşen beton parçalarının Boğaziçi Köprüsü için tehlike ya da risk oluşturmadığını söyledi.

RÜZGAR BÜYÜK TEHLİKE'

Geçen yılki etkinlikler sırasında aynı anda binlerce vatandaşın köprü üzerinde piknik yapması, halay çekmesi, horon tepmesi nedeniyle oluşan yükün ve salınınım etkisinin 'en hassas' nokta olan elektrik direklerinde görüldüğünü belirten Turhan, "Bu yıl etkinlikler daha disipline edildi. Aynı anda binlerce kişi piknik yapmadı, halay çekmedi, horon tepmedi. Daha kontrollü olarak köprüden geçildi" dedi.
Köprünün taşıyacağı yük hesaplanırken onlarca TIR ya da tankın dikkate alındığını vurgulayan Turhan, "Köprü için en büyük tehdit ya da tehlike rüzgrdır. Köprüde rüzgr hızını, anlık takip ediyoruz. Rüzgrın saatteki hızı 150 kilometreye çıkınca da köprüde araç trafiğini kesiyoruz" dedi.
Turhan, yüzbinleri buluşturan Avrasya maratonunun devam edeceğini belirterek, "Vatandaş, bu etkinliklerde koşarak Asya'dan Avrupa'ya geçiyor. Bu etkinliğin, sosyal yönü olduğu gibi Türkiye'nin tanıtımında da önemli bir payı bulunuyor. Bu etkinlik, gelecek yılda yapılacaktır" diye konuştu.

'BAKIM YAPIYORUZ

Köprü ve otoyolların sürekli bakımdan geçirildiğini bildiren Turhan şu bilgileri verdi: "Köprüler; günlük, aylık, 6 aylık ve yıllık olarak düzenli bakımdan geçirilir. Bu bakımlarda yapı elemanları, taşıyıcı elemanlar ve diğer kritik unsurlar tek tek incelenir ve gerekli denetimler yapılır. Bunlar, özel teçhizatlarla kontrol edilir. Bizim köprülerimiz, bu yönden son derece güvenlidir. Dünyada en iyi bakımı yapılan köprüler arasında gösterilir."

Habertürk


Geri Dön