06 / 05 / 2024

Köpük yapıştırmakla ısı yalıtımı olmaz!

Köpük yapıştırmakla ısı yalıtımı olmaz!

İNŞAAT Mühendisi Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı Şerif Çatana, ısı yalıtımında izlenecek doğru yolun malzemenin kalitesi, kalınlığı ve doğru işçilikle alakalı olduğunu köpük yapıştırmakla ısı yalıtımı olmaz dedi...



İNŞAAT Mühendisi Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı Şerif Çatana, ısı yalıtımında izlenecek doğru yolun malzemenin kalitesi, kalınlığı ve doğru işçilikle alakalı olduğunu söyledi. Şerif Çatana, "İnsanoğlu bir yandan kendine sağlıklı yaşam alanları oluşturmaya çalışırken diğer yandan da tükettiği fosil yakıtlar sonucu çevreye salınan karbondioksit ve sera gazları nedeniyle sağlığı tehdit etmeye başlamıştır. Bu çelişkili durumu aşmak amacıyla neler yapılabileceğini düşünmeye başlayan insanoğlu daha az enerji harcayarak aynı konfor şartlarını nasıl sağlayabileceğini araştırmaya başlamış ve enerji verimliliği kavramını keşfetmiştir" dedi. Çatana, ısı yalıtımında izlenecek doğru yol ile ilgili olarak "Malzemenin kalitesi, kalınlığı ve doğru işçilikle alakalıdır. Binanın dışına köpük yapıştırmak mantolama yapmak anlamına gelmez. 


Önemli olan binanın ısı kaçışını önleyerek doğru yalıtımı yapmak ve ısı verimliliğini arttırmaktır. Bu işin olmazsa olmazı iki unsur vardır ve her ikisi de bir arada bulunmalıdır doğru işçilik ve doğru malzeme" dedi. Çatana son olarak 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasına yönelik 2017'ye kadar alınmasının zorunlu olduğunu söyledi. 


Milli Gazete 


Geri Dön