01 / 05 / 2024

Körfez Geçiş Köprüsü'ne AVM inşa edilecek!

Körfez Geçiş Köprüsü'ne AVM inşa edilecek!

Dilovası Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Dilovası Belediyesi Başkanı Ali Toltar, Diliskelesi'nde Körfez Geçiş Köprüsü’nün bulunduğu yere AVM yapılacağını ve köprü açılmadan önce AVM’nin hizmete gireceğini söyledi.



Dilovası Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Dilovası Belediyesi Başkanı Ali Toltar, Diliskelesi'nde Körfez Geçiş Köprüsü’nün bulunduğu yere AVM yapılacağını ve köprü açılmadan önce AVM’nin hizmete gireceğini söyledi.

 

KÖPRÜDEN ÖNCE HİZMETE GİRECEK

Dilovası Belediyesi Başkanı Ali Toltar başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleşti. Meclis toplantısı öncesi bir konuşma yapan Ali Toltar, “Geçen hafta ilçemizde önemli bir eser olan kültür merkezinin açılışını yaptık. Kültür merkezi ilçemizin yaşam kalitesini artıracak bir kompleks. Bu dönem önemli projelerimizi bu dönem hayata geçireceğiz. Bunların bazıları kapalı semt pazarı, kamyon ve TIR parkı, katı atık tesisi ile ilgili olarak kamudan gelen istek üzerine Dilovası’na yapılmayacak. Körfez Geçiş köprüsünün orada bir alışveriş merkezi yapılacak. Köprü faaliyete geçmeden bu merkez hizmete girecek.  TOKİ  Köseler Mahallesi’nde 915 konutun ihalesini yaptı. Belediye olarak bizde konut projesi yapacağız. Dilovası çevre ve hava sorunlarıyla anılan bir ilçemiz. Ancak bizler insanca yaşayabileceği yeni bir Dilovası için çalışıyoruz. Doğu Kavşağı’nın inşaatına başlandı" şeklinde konuştu.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Gündemin birinci maddesi olan Diliskelesi Cami alanının büyütülmesi ile ilgili komisyon raporu oybirliğiyle kabul edilirken gündemin ikinci maddesi olan Muallimköy’de bulunan belediyeye ait iki parselin Teknoloji Geliştirme Bölgesine devri ile ilgili komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi Tavşancıl koruma imar planlarının sayısallaştırılması oybirliğiyle kabul edilirken dördüncü maddesi olan Makineciler OSB plan teklifi (OSB’ye ilave arıtma tesisi alanı) ve beşinci madde olan Dilovası merkezi revizyon imar planı ilgili komisyona havale edildi. Altıncı madde Tavşancıl Sahil Projesine ait meclis kararlarını yenilenmesi kabul edildi. Yedinci madde işçi personel engelli ve eski hükümlü kadro ihdası ve sekizinci madde memur personel engelli kadro ihdası oybirliğiyle kabul edildi.

 

TÜRKİYE BİRİNCİSİNE TABLET VE BİSİKLET

Dokuzuncu madde 2014 yılı kesin hesabın görüşülmesi ilgili komisyona havale edildi. Onuncu madde spor kulüplerine nakdi yardım yapılması ile ilgili komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Buz pateni dalında Türkiye birincisi olan Yusuf Yarımbaş’ın bir adet tablet ile ödüllendirilirken meclis üyesi Cemil Taşdemir kendisi de bir bisiklet vereceğini söyledi. On üçüncü madde ile ilgili olarak Ali Toltar, “Bölgemizde bulunan sanayi kuruluşları belediyeye 7-8 tane araç bağışı yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum.” Meclisin on dördüncü maddesi olan CHP’li meclis üyesi Osman Sudan’ın komisyondan ayrılıp yerine diğer bir CHP’li meclis üyesi Ferdi Erdoğan seçildi. Dilovası Belediyesi meclisine CHP’li Gebze ve Çayırova belediyesi meclis üyeleri de katılırken mayıs ayı ikinci oturum 11 Mayıs pazartesi günü saat 11.00’da yapılacak.


Bizim Kocaeli


Geri Dön