01 / 05 / 2024

Körfez Geçişi Projesi İzmir'in değerini yükseltecek!

Körfez Geçişi Projesi İzmir'in değerini yükseltecek!

Yenigün Gazetesi köşe yazarı olan Ömer Dinçer, bugünkü yazısında İzmir'deki yatırım ve projelerden bahsetti. İşte o haber...



Binali Yıldırım gibi kurt bir siyasetçi gelir, stat istemeyenlerin önce konuşup taraftarın karşısında küçük düşmesini ve ardından iddialarıyla birlikte köşesine çekilmesini bekler.


Herşey olup bittiğinde o kurt siyasetçi bir kez daha gelir, 4 milyonluk bir şehrin şahitliğinde yüzlerce milyon liralık yatırımın temelini tek bir düğme ile atar.


Futbolda başarı mı?

İşte o başarı, patates tarlalarında futbol oynamak zorunda kalan kulüplerin, daha insani şartlarda ve Avrupa standartlarındaki zeminlerde verdiği mücadele sonucu doğar. Stat kalitesi tesisleşme kadar önemlidir. Seyircinin akın ettiği, huzurla oturduğu, gururla tezahürat yaptığı bir statta kulüplerin başarısız olma lüksü yoktur.


Yıllardır, liglerin en alt sıralarında düşmeme mücadelesi veren  İzmir  takımları, kendi çaplarında birtakım tesisleşme çabalarının ardından kendilerine ait yepyeni ve modern statların heyecanlarını yaşıyorlar. Bundan böyle maç yapmak için yüzlerce kilometre tepmek yok. El açmak yok. İzin istemek yok. Rica etmek yok. Göztepe de, Altay da, Altınordu da, Karşıyaka da kendi statlarında kimseden destur beklemeden maçlarını yapacak. Kimseye avuç açılmayacak. Futbolcu, sahasını tanıyacak. Futbolsever, koltuğunu bilecek. Teknik direktör, keyif alacak. Başkan, tribünde takımını gururla izleyecek. Emeği geçenlere binlerce kez teşekkür.


Geçtiğimiz 2 gün boyunca İzmir'de bir atom karınca misali o ilçeden bu ilçeye koşturan Başbakan Binali Yıldırım, bugünün tohumlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı yıllarda attı. Siyasette olduğu ilk günden beri samimi tavırları ile yürüdüğü her yolda bir halk adamı olduğunu gösteren Yıldırım, bunun karşılığını da vatandaştan fazlasıyla aldı. Bugün gelinen noktada attığı her adımda yanında binlerce insan varsa, o binlerce insan bu samimiyetin ürünüdür. Yükseklerdeki koltuğunu, olduğu yerden söküp bunu halkın arasına çivileyen Binali Yıldırım, son 50 yılın en önemli siyasetçilerinden biridir. Yatırımdan anlayan ve halkın nabzını tutabilen bir Başbakan'a sahip olmak sanırım İzmir için de bir gurur kaynağı.


Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz gün İzmir ve Manisa arasındaki ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltacak Sabuncubeli Tünelleri’nin “ışık gördü” törenine katıldı. Yıldırım, operatör desteğiyle iş makinesi kullanarak tüneldeki duvarda delme işlemini gerçekleştirdi. Son bölümün yıkılması ve tünelin iki ucunun birleştirilmesinin ardından Yıldırım, kendisine verilen Türk Bayrağı'yla fotoğraf çektirdi. Bu bir hayaldi, kimi için bir ütopya. Fakat bugün için bir hayal olmaktan çıktı, bir realiteye döndü. İzmir-İstanbul Otoyolu ile iki kenti birbirine yakınlaştıran ve bunun için köprü, tünel ve 3 şeritli yol gibi önemli ve maddi değeri yüksek yatırımların altına imza atan Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkürlerimi sunuyorum.


Gelelim bir diğer önemli konuya. Kanımca statlar ve Sabuncubeli Tüneli kadar önemli bir yatırım olan Körfez Geçişi Projesi için ipuçları veren Yıldırım, birtakım engelleri aşacak yüreğe fazlasıyla sahip olduğunu gösterdi. Narlıdere ile Mavişehir'in arasını 1 saatten 6 dakikaya indirecek bu kusursuz proje için bir an önce düğmeye basılması, bölgede vatandaş için rantı yükselteceği gibi, İzmir'in marka değeri önemli bir kazanım elde edecektir.


Diyeceğim o ki, muhalefet siyasette yapılır. Mevzu bahis hizmet olduğunda muhalefet edenler sadece İzmir'in kaybetmesine neden oluyor.


Unutmadan; dünyanın görüp görebileceği en büyük devrimci, en büyük devlet adamı, en büyük stratejist olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize İzmir'i hediye ettiği 9 Eylül'ü geçtiğimiz gün bir kez daha kutladık. Başta Atatürk olmak üzere bu güzel vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimiz huzurla uyusun



Ömer DİNÇER/Yenigün


Geri Dön