27 / 04 / 2024

Körfez köprüsünün yüzde 28'i tamamlandı!

Körfez köprüsünün yüzde 28'i tamamlandı!

İstanbul'dan İzmir'e karayolu ulaşımını 3.5 saate indirecek Körfez Geçiş Köprüsü'nün yüzde 28'i tamamlandı. Son olarak ayakların oturacağı, 4 katlı apartman yüksekliğinde ve 16 basketbol sahası büyüklüğündeki kesonlar denize indirildi...



İstanbul'dan İzmir'e karayolu ulaşımını 3.5 saate indirecek Körfez Geçiş Köprüsü'nün yüzde 28'i tamamlandı. Son olarak ayakların oturacağı, 4 katlı apartman yüksekliğinde ve 16 basketbol sahası büyüklüğündeki kesonlar denize indirildi.


İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek İstanbul-Gebze Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktası İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün ayaklarının üzerine yerleştirileceği kesonlar denize batırıldı. Kesonlar 4 katlı apartman yüksekliğinde ve yaklaşık 25'er bin ton ağırlığında, 16 basketbol sahası büyüklüğünde. Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, son durumu şöyle özetledi: 


DENİZ ORTASINDA


 "Gerek kuzey gerek güney yaklaşımı viyadüğünü de dikkate aldığımızda toplam köprümüzün boyu 4 bin 510 metre. Deniz ortasında yer alan köprü ayaklarımızın, kazı çalışmaları, keson çalışmaları imalatları devam ediyor. 37 viyadüğün ll'inde yoğun çalışma var. 

Ufak ve büyük sanat yapılarının yaklaşık yüzde 40'mı tamamladık. 


Yani 'Köprümüzün yüzde 28'ini tamamlandık' diyebiliriz Köprünün tamamlanması için her geçen gün işçi ve makine sayısı artıyor. 4 bin 500 eleman, bin 500 iş makinesi çalıştırıyoruz. Bursa'ya kadar olan kesimin 2015 yılma kadar bitirilmesi bekleniyor. Kemalpaşa-İzmir 20 kilometrelik kesim, Kemalpaşa bağlantısıyla birlikte 6.5 kilometre dahil olmak üzere yine 2015 yılma kadar bitirilmesi hedefleniyor. Kalan kısmın tamamı 2017 yılında bitecek.


GÜNDE 2.5 MİLYON $ 


Çalışmalar için günlük harcanan yapı maliyeti 2.5 milyon doları buldu. Köprünün şu anki ismi Körfez Geçiş Köprüsü. 

İleride değişebilir. Köprüden geçiş ücreti 35 dolar olacak. Mevcut durumda 90 kilometrelik yol 1.5 saatte geçilebiliyor. İş bitince yol 12 kilometreye inecek ve 6 dakikada geçebileceğiz." 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön