Genel

Koronavirüs sürecinde karavanlar ev oldu! 

Koronavürisle mücadele tedbirleri arasında 'evde kal' çağrıları devam ederken, bu süreçte çok sayıda ev yerine karavanlarda kalanlar da bulunuyor....

Koronavürisle mücadele tedbirleri arasında 'evde kal' çağrıları devam ederken, bu süreçte vatandaşlar karavanlarda kalmayı da tercih ediyor.

 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Maltepe Kültür ve Spor Parkı'ndaki karavanlarda koronavirüs günlerini geçiren vatandaşlar, kendilerini burada izole ettiklerini belirtiyor. Kimi yıllardır karavanda yaşarken, kimileri de koronavirüs salgını sonrası bu parka geldiğini belirtiyor. Koronavirüs nedeniyle evden çalışma sistemine geçilince, bazı vatandaşlar da işlerini bilgisayarlar aracılığıyla karavanlardan yürütüyor. 

Spor eğitmeni Serkan Eyisüzer, koronavirüs sonrası karavan parkına gelenlerden. Eyisüzer, "Normalde ben de bir senedir buradayım ama benim buraya gelme tercihim, koronavirüs günlerinde evde kalmaktansa, karavanımda burada, doğa ile iç içe kalıyorum.

D vitaminini de burada gerektiği kadar alabiliyoruz. Çok fazla uzaklaşmadan, kurallara uyarak, sağlıkla hem karavanda kal hem de sağlıkla kal diyorum. Yine de biz kurallara uyarak, arkadaşlarımızla çok fazla yaklaşmadan, sohbet içerisinde kalıyoruz" diye konuştu.

Üç yıldır karavanda hayatını sürdüren Mehmet Akif Tataroğlu, "Zaten en büyük karantinayı biz yaşıyoruz. Temiz, kimse yok. Denizi bu kadar temiz görmemiştik. Biz kendimiz izole haldeyiz zaten. Arkadaşlara evinizde kalın, diye tavsiye ediyoruz. Türkiye evin varsa evinde kal, karavanın varsa karavanında kal" şeklinde konuştu.

Karavanda yaşayan bir diğer vatandaş ise, "Bizim eski yerimizde karavanlar bu kadar iç içe değildi. Bizi buraya topladılar. Burada karavanlar iç içe. Ben arabadan inmiyorum. Maskesiz dolaşmıyorum. Sürekli dezenfekte ediyorum" diye konuştu.

Koronavirüs sonrası binaların mimarileri değişecek!

Koronavirüs malzemeden mimariye konut tercihlerini değiştirdi!