03 / 05 / 2024

Koronavirüs zenginlerin yaşamını değiştirdi!

Koronavirüs zenginlerin yaşamını değiştirdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, İngiltere’de zenginlerin de yaşamını etkiledi. Varlıklı insanlar özel adalara ve mekanik havalandırmalı sığınaklara taşındı. Bölgede lüks gayrimenkul satışlarında patlama yaşandı.



Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koranavirüs salgının etkilediği İngiltere'de lüks gayrimenkul satışında büyük bir patlama yaşandı.

Quintessentially Estates'in CEO'su Penny Mosgrove tarafından açıklandığı gibi, koronavirüs zengin insanların yaşamlarını da etkiledi.

Bu kapsamda, koronavirüs ile bağlantılı olarak, lüks konut satın alma ve kiralama için yeni siparişlerin sayısı önemli ölçüde yükseldi.

Time Türk'te yer alan habere göre; virüsün yayılmasının merkez üslerinden uzaklaşmak için zenginler İskoç kalelerini, sığınaklı konakları veya Karayip takımadalarının ıssız adalarına yerleşiyorlar.

İngiliz zenginleri, hastalığın ulaşmadığı yerlere özel uçaklar ve yatlar kiralayıp İngiltere'den kaçıyorlar.

Bu arada müşteri istekleri ve hizmet yelpazesi, koronavirüs ile bağlantılı olarak değişti. Mosgrove ajansı, müşterilerinden birinin karısı için evden çıkmadan kendisine bakma isteği için büyük bir kaplıcası olan ev talebinde bulundu.

Başka bir müşteri de yurtdışı seyahatinin ardından ajanstan yeni bir daire almak için harekete geçti. Vardığında, 35 milyon pound (3.2 milyar ruble) değerine sahip konağını ziyaret etti. Hastalığın bulaştığına karar verip, müşteri hemen ikamet yerini değiştirdi.

Adalara ilgi yükseldi. Milyonerler, Grenada sahilinden dört mil uzaklıktaki Ile de Caye adasıyla ilgilendi ve özel uçağıyla incelemek için adaya gitti. 

Koronavirüs birçok milyonerin servetinide vurdu. Borsalarda bir salgının tetiklediği paniğin ardından, Amazon kurucusu Jeff Bezos dahi 14 milyar dolar kayıp yaşadı.

RUSYA'DA ZENGİN İNSANLAR NEREDE SAKLANIYOR?

2010'da Maya'nın sözde “kıyamet günü”nden önce birçok zengin insan, banliyö konutlarında sığınaklar yapıldı. Bazıları özellikle yüksek kaliteli bir hava filtrasyon sisteminin yer aldığı koronavirüs barınaklarına gitti.

Medya ve tasarım şirketinin başkanı, "Son zamanlarda, özel sığınaklar inşa etmek isteyenlerin sayısı artıyor. Çoğunlukla siparişler, Moskova Bölgesi'nin batısında, Rublevka ve New Riga'dan geliyor" diye konuştu.

Koronavirüs ev ilanlarına sıçradı!

Emlak sektöründe koronavirüs önlemi! 

Konut satışları 'koronavirüs' engeline takılmayacak!


Geri Dön