27 / 04 / 2024

Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin 7 sorun mecliste!

Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin 7 sorun mecliste!

İstanbul'da bulunan Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yazılı soru önergesi hazırladı..



Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin 7 sorun mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'da bulunan Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal'ın soruları

1- Koşuyolu Otobüs durağı kapatıldığı doğru mudur?? Doğru ise Koşuyolu Durağı’nın yeniden trafiğe açılması için herhangi bir önlem alınmış mıdır? Önlem alındıysa bunlar nelerdir?Almmadı ise bunun nedeni nedir?


2- Trafikteki ambulansların hastaneye gitmekte zorlandıkları iddiası doğru mudur?Eğer doğru ise olası bir doğal afet durumunda Koşuyolu Halkı sağlık hizmetini acil olarak temin edebilecek midir? Edebilecekse ne tür yollarla edecektir?


3- Koşuyolu’na gelenlerin bir durak önce inerek E-5 karayolunun üzerinde yürümek zorunda kaldıkları, geçtiğimiz günlerde okul servisinden inen üç tane lise öğrencisinin bariyerlerden atlamaya çalışırken yaralandıkları iddiaları doğru mudur?


4- Avrasya Tüneli’nin yapımı aşamasında kapatılan Koşuyolu sebebiyle meydana gelen yaralanmalar hizmet kusuru teşkil etmektir. Bu kapsamda söz konusu hizmet kusurunun işlenmesi açısından hangi sorumlu veya sorumlular hakkında işlem yapılacaktır?


5- Söz konusu hizmet kusurunun meydana gelmesine yol açan sorumlu veya sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma açılmış veya herhangi bir disiplin cezası verilmiş midir? Verilmiş ise nedir?


6- Koşuyolu durağının kapatılacağı, Avrasya Tüneli’nin yapımı aşamasında mı belli olmuştur?Öyle ise, kapatılmaması için herhangi bir önlem alınmış mıdır?


7- Avrasya Tüneli yapım faaliyetleri için herhangi bir ihale yapılmış ise ihale hangi bedelle hangi firma veya firmalara verilmiştir? İhale hangi tarihte olmuştur? İhalenin bedeli ne kadardır?





Geri Dön